…dedicatie speciala pentru Venitul-Brut

iulie 11, 2009 0

…nici nu stiu (in absenta unui cod care sa ma autoreglementeze) daca asta „se cade” – sa-i dedici o postare unui nickname in spatele caruia se ascunde un om cu care nu m-am intalnit (nadajduiesc) niciodata. (Desi, daca stau sa ma gandesc, am mai facut-o inca o data, cu un alt nick name, Badara Dosca, parca). Ma fascineaza insa lucrurile sau oamenii pe care nu-i inteleg. Si pe tine, Venitule Brut, marturisesc, nu te inteleg. De unde atata ura impotriva lui Marius Delaepicentru – un alt nickname (al carui nume real a devenit public in urma cu vreo doua postari, dar ura era antedatata)? De unde atata ura, in general? Ia, rogu-te, si ma lamureste. Ti-am urmarit alte postari si, cand lasi hahaiala la o parte, imi pari un om inteligent, ceea ce face misterul cu atat mai incitant.
In postarea cu pricina (penultima?) – le reamintesc cititorilor intamplatori – era vorba despre peripetiile birocratice ale unui roman traitor in Japonia  care a strabatut 900 de km pentru a vota la europarlamentare – doar pentru a fi refuzat la consulat si initiativa sa privind votul de la distanta. De atunci am mai postat vreo doua comentarii, dar tu continui sa te „rafuiesti” de unul singur cu Marius , pe o postare veche de o saptamana. Continui sa scuipi dejectii (cred ca nu te vei supara daca le cataloghez ca atare), sa hahai stupid (idem), sa incerci sa provoci. De ce?
De fapt, ai sa ma ierti, dar nu fac asta in fiecare zi, bajbai si eu aici si incerc sa storc maximul posibil dintr-o situatie, e vorba despre o serie de „de ce-uri”: De ce-l urasti? De ce, daca-l urasti si vrei sa-l doara, folosesti aceasta „strategie”? (plecand de la premisa ca esti un om inteligent, e cert ca ai in gand o forma de „eficienta” a izbiturii) Nu-ti dai seama ca in cazul asta nu functioneaza „on finira par le croire” – dimpotriva? Il faci muuult mai simpatic in ochii cetitorilor acestui blog, cati vor fi fiind ei? Sau, de fapt, psihanalitic vorbind, il iubesti pe Marius Delaepicentru?:)
Ia, rogu-te, de ma/ne lamureste.
Multumesc anticipat.
PS – Realizez ca acum intind coarda prea mult – dar, daca s-ar putea – si, barbateste vorbind, ar fi imperios necesar sa se poata – nu vrei sa-ti  dezvalui identitatea reala? Nu cred ca unui om de dreapta ii ingaduie (prea mult) constiinta sa injure sub fusta anonimatului. Ridici manusa, Venitule Brut?
PPS N-am uitat de promisiunea unui comentariu mai articulat pe tema initiativei unui cod deontologic al bloggerilor. Ma gandesc, insa, sa o fac in comentariul de miercuri din Cotidianul – daca va mai fi cazul.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.