Demolarea imperiului Rădoi. Zboară chioșcurile controlate de sindicatul de la Metrou, Drulă se ține de cuvânt

Demolarea imperiului Rădoi. Zboară chioșcurile controlate de sindicatul de la Metrou, Drulă se ține de cuvânt

aprilie 7, 2021 0

Ceea ce inițial părea doar o dispută de imagine și o încordare a ”mușchilor” în peisaj politic devine pe zi ce trece un război în toată regula. Cătălin Drulă, noul ministru al Transporturilor, pare să-și ia foarte în serios promisiunea de a termina cu afacerile lui Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrou, din subteranele Capitalei.

După greva ”spontană” care a blocat Capitala în plină pandemie, provocată de oamenii baronului sindical, ministrul Drulă a făcut plângeri penale împotriva sindicaliștilor și a amenințat public: ”Rădoi, s-a terminat!”.

Ion Rădoi nu l-a luat în serios și a vorbit în zeflemea despre noul ministru.

Dar iată că azi, când nimeni nu se aștepta, a început demolarea primelor chioșcuri de la Metrou.

Radu Mihaiu nu se joacă cu legea: ”nu există autorizație”

Evacuarea spaţiilor comerciale din staţia Ştefan cel Mare a decurs cu mare scandal. Comerciații nemulțumiți i-au reproșat primarului sectorului 2, Radu Mihaiu, care coordonează operațiunea, că ar fi abuzivă și că sunt victimele unui război politic între ministrul Transporturilor și sindicatele conduse de Ion Rădoi, care deține în proporție de 80% spațiile respective, anunță realitatea.net.

„Primul chioșc ilegal de la metrou a fost dat jos la stația Ștefan cel Mare. Revin cu detalii mai târziu”, a scris pe rețelele de socializare edilul sectorul 2, Radu Mihaiu.

„Nu exista nicio autorizație de construire, nici de la sectorul 2, nici de la Capitală, drept urmare aceste constructii sunt amplasate ilegal”, a afirmat edilul, în direct la Realitatea Plus.

El a mai precizat că marfa care nu va fi ridicată din spațiile evacuate în vederea demolării va fi transportată într-o locație sigură, de unde va putea fi recuperată ulterior.

Comercianții, prinși la mijloc de acest război

Comercianții i-au reproșat primarului de sector că vor rămâne pe drumuri și că nu înțeleg cum a stabilit Metrorex, dintr-o dată, că spațiile funcționează ilegal, atât timp cât de ani de zile au plătit taxele.

Mai mult, oamenii spun că li s-a reproșat absența autorizației ISU, în condițiile în care niciuna dintre stațiile de metrou n-ar avea acest document.

Un comerciant a chemat poliția, cerând ca cei care dezafectează chioșcurile să prezinte documentele în baza cărora se face evacuarea chiriașilor și a mărfii depozitate.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.