Demolarea României. De ce Curtea Constituțională a devenit un pericol pentru siguranța națională

Demolarea României. De ce Curtea Constituțională a devenit un pericol pentru siguranța națională

iulie 9, 2021 2

CCR a devenit practic un mare pericol pentru siguranța națională a României. Prin deciziile sale, care acționează pe ideea ”stat în stat”, CCR distruge democrația din interior și nimeni nu poate stăvili acest rău imens aflat în plin avânt.

Ultima mare ispravă a CCR lovește direct în destinul României, prin sabotarea luptei împotriva marii infracționalități (în spiritul eliberării criminalilor din pușcării dispuse pe vremea lui Tudorel Toader): lovește în plin în două instituții-cheie, DNA și DIICOT.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a avertizat vineri, înainte de decizia Curții Constituționale (CCR) privind legea care scade experiența necesară procurorilor care vor să intre în DNA și DIICOT, că ”liniile roșii nu trebuie trecute, indiferent ce interese politice, ideologii și convingeri are fiecare dintre noi. Ordinea de drept, bunăstarea, siguranța și viața românilor sunt mai presus decât orice”.

Legat de sesizarea CCR, depusă de Curtea Supremă condusă de judecătoarea Corina Corbu, Stelian Ion arată într-o postare pe Facebook că ”ar fi extrem de grav dacă analiza CCR s-ar extinde și asupra altor aspecte, stabilind condiții pentru recrutarea pentru DNA și DIICOT care în prezent nu sunt prevăzute de lege. Într-o astfel de neagră variantă, cele două structuri specializate ar fi practic decimate”.
De ce face CCR aceste fapte de sorginte terorist-antidemocratică? Nimeni nu știe, dar efectul este unul demolator la adresa României europene.
Sabotarea luptei cu marii infractori scoate România practic din UE și o duce lângă Venezuela sau Haiti.

România nu mai are bani de pensii și salarii la stat, se împrumută tot mai împovărător pentru a plăti huzurul unor ”clanuri” profesionale care au obținut, prin legi speciale cu dedicați, sume imense de bani pe spinarea majorității populației sărăcite, dar are în schimb bugete frumoase pentru a plăti lunar sume imense pentru existența unor instituții care distrug țara din interior.

Curtea Constituțională a României (CCR) este una dintre ele. Această vacă de muls care suge banii plătiți din greu de cetățeni sub formă de taxe și impozite, ba anulează amenzi în pandemie, ca să moară cât mai mulți români de COVID, ba taie orice încercare de schimbare în bine a statului cum a fost cazul repunerii pe funcției a lui Renate Weber ca Avocat al Poporului, pentru că și ea, alături de CCR, a decis să trimită mii de români la moarte prin infectare cu coronavirus, via sabotarea măsurilor de protecție sanitară prin declararea unora ca ”neconstituționale”.

Prin această metodă a ”neconstituționalității”, CCR a devenit deja un fel de ”Ciuma Ciumelor din România”, aceleași inițiale ca la Curtea Constituțională a României, pentru că întoarce țara în epoca ”ciumei roșii”, a comunismului rezidual care a distrus destinul acestui popor vreme de o jumătate de secol.

Prin această metodă a ”neconstituționalității”, CCR a devenit deja un fel de ”Ciuma Ciumelor din România”, aceleași inițiale ca la Curtea Constituțională a României, pentru că întoarce țara în epoca ”ciumei roșii”, a comunismului rezidual care a distrus destinul acestui popor vreme de o jumătate de secol.

Postarea integrală a lui Stelian Ion

Lupta împotriva corupției și a criminalității organizate trebuie să continue în ritm accelerat. Loviturile din ultimii ani, date inclusiv prin modificările legislative adoptate în legislatura trecută, constituie impedimente reale împotriva atingerii acestui scop.

Una dintre măsurile legislative solicitate în mod legitim de către DNA și DIICOT a constituit-o scăderea vechimii pentru selecția în cadrul DNA și DIICOT de la 10 ani (varianta introdusă prin legile Iordache) la 7 ani. În felul acesta ar crește baza de selecție a procurorilor, astfel încât să poată fi rezolvate problemele grave de personal cu care se confruntă cele două structuri specializate de parchet.

Din păcate, propunerea legislativă solicitată de atâta vreme de către DNA și DIICOT și votată în parlament de actuala coaliție a fost atacată la CCR, existând riscul compromiterii proiectului.

Mai mult decât atât, ar fi extrem de grav dacă analiza CCR s-ar extinde și asupra altor aspecte, stabilind condiții pentru recrutarea pentru DNA și DIICOT care în prezent nu sunt prevăzute de lege. Într-o astfel de neagră variantă, cele două structuri specializate ar fi practic decimate.

Ministerul Justiției a redactat ample apărări față de această sesizare, spre a fi avute în vedere de către CCR la termenul din 14 iulie.

Salut luarea de poziție a DNA, a DIICOT și a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care a fost tras un puternic semnal de alarmă și s-a explicat public cât de necesar este proiectul de lege și cât de grav ar fi ca sesizarea să fie admisă de CCR – situație în care lupta împotriva corupției și a criminalității organizate ar primi o grea lovitură.

Cred că în toate trebuie să existe măsură și echilibru, cred că liniile roșii nu trebuie trecute, indiferent ce interese politice, ideologii și convingeri are fiecare dintre noi. Ordinea de drept, bunăstarea, siguranța și viața românilor sunt mai presus decât orice.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
2 comments on “Demolarea României. De ce Curtea Constituțională a devenit un pericol pentru siguranța națională
 1. Avatar

  Tudor

  Este de notorietate acest comportament al CCR , de a sustine in mod nepermis , blocarea progresului Tarii. De 31 de ani , Romania-i jefuita, justitia fiind doar un departament in stat , cu diverse interese sau poate si cu alte motive numai de aceasta stiute . CCR,in componenta actuala , a devenit frana democratizarii si bunastarii Romaniei. In numele apararii Constitutiei, fac jocuri in interesul celor care i-au „asezat” in acele scaune. O majoritate politica „slaba” care permite aceasta situatie, denota imaturitate si inconstienta politica. Oamenii au nevoie de adevar si dreptate .Am pierdut 31 de ani , timp in care „au disparut” cateva bugete ale Romaniei iar in continuare ,nu apar certitudini , ca treburile se vor schimba in bine Dezamagire si lipsa de speranta, astea sunt realizarile clasei politice postdecembriste.

  iulie 10, 2021 Reply
 2. Avatar

  R. Daneel Olivaw

  Cum v-a spus Crin Antonescu candva?
  „Mai rasfirati baieti, mai rasfirati!”
  1. Despre baza de selectie a procurorilor… Eu cred ca ar trebui crescuta calitatea procurorilor selectati nu numarul lor… e o fauna in cele doua institutii… de groaza!
  2. „Loviturile din ultimii ani, date inclusiv prin modificările legislative adoptate în legislatura trecută…” Sa nu uitam ca in legislatura trecuta opozitia de atunci a „beneficiat” de hotararile CCR, multe din ele favorabile pozitiei lor de atunci, si multe din modificarile de atunci au fost promulgate de actualul presedinte.
  3. Prin desfiintarea SIIJ se vrea in fapt subordonarea procurorilor si in special a judecatorilor si a CSM unor comandamente obscure din servicii, unele comandamente din afara tarii si infiintarea unei dictaturi personale ale presedintelui. Prin desfiintarea SIIJ se va trece ulterior, fara nici o ingradire, la „culegerea” unor judecatori care nu dau hotararile impuse de „sus”, la ingradirea CSM in a desemna numirea diverselor cozi de topor pe la diferite „institutii independente”, va duce la inchiderea si indepartarea inamicilor politici pe sitemul „Dragnea” care face puscarie pentru o basca de prune! Traiasca noua dictatura care se va instala in Romania!

  iulie 10, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.