Deriva partidelor politice în plină campanie electorală

Deriva partidelor politice în plină campanie electorală

octombrie 22, 2020 0

Imediat după alegerile locale, s-a întâmplat ceva foarte bizar cu toate partidele noastre: Scandal cât casa poporului între între PNL și USR, care se acuză reciproc de blat cu PSD, după votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ. Liberalii îi acuză pe cei din USR că l-au votat pe Florin Iordache și amenință că după alegeri nu vor face o alianță cu un partid care „l-a susținut pe cel care a dat OUG 13”. De partea cealaltă, USR îi acuză pe liberali că sunt „mincinoși”.

Președintele PMP, Eugen Tomac toarnă gaz peste foc amintind că și în trecut, în spatele votului secret, a fost propulsat Bădălău la Curtea de Conturi cu sprijin și de la USR și de la PNL. Votul de ieri pentru “Ciordache”, primit de la soldații lui Barna a fost condiționat de susținerea  senatorului George Dircă la șefia secției din Consiliul Legislativ. De fapt nebuloasa alegerii unui dușman al statului de drept într-o funcție ad vitam la Consiliu Legislativ a fost doar scânteia care a întețit și mai mult războiul stupid dintre liberali și useristii plusisti.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR și liderul deputaților acestui partid , s-a grăbit să anunțe astăzi că una dintre condițiile intrării la guvernare alături de PNL este ca Ludovic Orban să nu se mai regăsească în viitorul cabinet … amuzant cum se ceartă acești băieți nematurizați politic pe niște funcții virtuale, înainte de câștigarea alegerilor, bine amuzant pentru noi comentatorii hârșâiți în mizerii politice, pentru alegătorii care și-au pus speranța în forțele anti PSD, totul se transformă în confuzie și frustrare.

O altă decizie politica ne lasă ca pe măgar în ceață este ca fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu din Guvernul Cioloș deschide lista PSD Cluj la Camera Deputaților. Ne vom cruci încă odată apropos de tupeul abject al sinistrului Oprisan care, neacceptând decizia lui Ciolacu de a-i retrage sprijinul politic, s-a pus singur cap de listă la Vrancea.

Penibilul personaj, care a subjugat acest județ peste două decenii a fost invalidat pana la urmă, Organizația PSD Vrancea fiind forțată până diseară, când expiră termenul depunerii listelor să vină cu o listă fără baron.

Nici Șerban Nicolae nu mai e în zodia norocoasă! Nici o filială nu l-a vrut pe listele lor! Așa ca un alt călău al justitiei independente este lăsat în ofsaid! Cu o lună jumătate înainte de alegerile parlamentare, Victor Ponta mai primește un shpitz sub centură, acolo unde abia mai are 1% încredere politică.

Locul 2 la Camera din partea Pro România, Bănicioiu este invitat de DNA să răspundă la acuzațiile de luare de mită și trafic de influență, fiind obligat să nu mai candideze, iar secretarul general al micropartidului, Ion Mocioalca a fugit la PSD.

O altă mizerie colosala se regăsește pe lista PSD Suceava. Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, candidează pe o poziție eligibilă pe listele PSD Suceava. Și cum așchia nu sare departe de trunchi, Vlad Popescu a devenit cunoscut după ce firma pe care o deține a încheiat mai multe contracte cu instituții subordonate Primariei Sectorului 4 în perioada în care tatăl său, Cristian Popescu Piedone, era primar și a mai fost cercetat de procurori pentru că a plătit o chirie de 7 bani pe zi pe metrul pătrat pentru un teren închiriat în parcul Lumea Copiilor. 

Procurorii DNA se pare ca au revenit la viața și au început sa facă elemetara curățenie prin toate partidele. Ei l-au trimis în judecată pe Marius Avram Gal, consilierul deputatului PNL, Ben Oni Ardelean, pentru trafic de influență și luare de mită, într-un dosar care vizează achiziții din perioada pandemiei, favorizând anumite companii care doreau să încheie contracte guvernamentale. Gal îşi trafica influenţa pretinzând 600.000 de lei de la reprezentatul unei firmei private. DNA susţine că banii primiţi de consilier în schimbul au fost folosiţi în scopuri exclusiv personale, respectiv cazare la hotel şi cumpărarea unei maşini de lux.

Sursa: Realitatea Din PNL

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.