Despre ipocrizia bloggerilor religiosi si pasivitatea feminina

decembrie 16, 2008 0


Ii  vezi cum incep sa misune pe bloguri atunci cand rozul obrajilor pufosi incepe sa li se transforme intr-un verde pestilentios .Cand cineva a indraznit sa gandeasca altfel decat ei, oamenii a caror singura preocupare vizibila este sa stea cat se poate de departe de viata reala. Sa se inchida in biblioteci, sa stea 24/24 pe bloguri si sa-si creeze impresia ca traiesc. Sa va spun ceva: sunt niste ipocriti, care la prima dificultate intalnita n-ar mai da doi bani pe ce au sustinut pana atunci si ar linge unde au scuipat, mai ceva ca PDL-ul.
Demonstratia:
1.       Vorbeam in postarea anterioara despre cretinismul Papei care afuriseste metodele contraceptive si fertilizarea in vitro. Deci, probleme care tin in principal de partea femeiasca a omenirii.  Pentru ca n-am vazut barbati, fie ei cercetatori in stiinte umaniste sau nu, care sa treaca printr-un travaliu sau care sa ramana insarcinati cu un copil al unui nemernic si sa treaca prin experienta unui avort. Si toti masculii netului au sarit cinci metri in sus.Huooooo… piei  satana, conflict international! Nu am vazut o singura femeie care sa ma injure pentru atitudinea mea fata de cretinismul afirmatiilor Vaticanului. Deci, cei care sunt mai putin vizati s-au bagat imediat in seama. Barbatii au drept de veto asupra femeilor. Asa era in evul mediu si antichitate, asa vor distinsii sa fie si acum.
2.       Respectivii bloggeri, care acuza exact aceeasi libertate de expresie ce le da lor  posibilitatea sa o frece pe net non-stop, spun ca asemenea postari sunt scrise doar pt a face trafic. Insa ei nu se rezuma la o postare in care sa-si sufle naduful, ci intra de cinci-sase ori, ca intr-un fel de autoflagelare intelectuala, realizand traficul pe care tot ei il blameaza. Cam aiurea, nu? Adica, un om care n-a sarit parleazul normalitatii, cand ia masa intr-un restaurant si nu i-a placut mancarea, nu mai intra acolo a doua oara sa comande acelasi fel.
3.       Ipocrizia. Fara sa fie bagat in seama, domnul Mihail Neamtu s-a introdus singur in discutie. Si a venit cu o caruta de carti, tratate, idei si sugestii. Mai intai a acuzat limbajul folosit de mine. Ca nu se cuvine sa spui “cretin” si “ fund”. Cred ca citatul exact era “preferă interjecţia în locul lecturii, furia cu expectoraţii în locul expunerii elaborate” . Iar cateva postari mai tarziu, acelasi domn Neamtu se coboara la nivelul umil al acestui blog si numeste textul “o voma”.
4.       Intamplator, domnul Neamtu este comentator invitat la Cotidianul. Il stiu in aceasta calitate, de citit nu il citesc pt ca nu-i impartasesc opiniile. In schimb, dansul nu numai ca ma citeste pe mine, dar isi face reclama la blogul propriu pe acest site, completand linkul care apare la postare. Pai, cum vine asta? Spui ca ai ajuns intr-un loc spurcat, dar cand vine vorba sa chemi oameni la tine pe blog, nu mai e la fel de spurcat? Spui  ca ziarul nu mai este “de elita” pentru ca permite asemenea manifestari pe blogurile personale, dar in acelasi timp nu te deranjeaza sa fii platit de acel ziar, considerand  insa ca facand parte din elita?
5.       Si pentru ca domnul Neamtu si adeptii sai au populat astazi blogul cu fel de fel de pareri exprimate mai mult sau mai putin logic, am o intrebare pt ei. Va rog sa elaborati pe urmatoarea tema (pur teoretica):  Sa presupunem ca sunteti  (sau ati deveni in urma unei boli) impotenti  si nu puteti avea un copil pe cale biblica, folosind doar penisul  dvs si vaginul unei doamne/domnisoare, daca e posibil in pozitia misionarului, ca sa nu se supere Doamne-Doamne. Sau poate  ca spermatozoizii viabili din sperma dumneavoastra sunt putini la numar si cam lenesi. Ati apela la fertilizarea in vitro, sau nu, pentru a avea un urmas care sa va duca ADN-ul mai departe? Ce ati face daca sotia dvs v-ar spune ca vrea un copil de la dumneavoastra si ca dc dumneavoastra nu puteti sa il faceti, atunci divorteaza si cauta pe altul? Sper ca nu v-ati rusinat de cuvintele folosite. Ati mai fi de acord cu cele afirmate de Papa sau nu?
P.S. Poate ca de data asta se vor gasi si cateva femei care sa le raspunda celor ce le vad doar bune de facut copii si stat la cratita cu biblia-ntr-o mana si cu cartea de bucate in alta, in timp ce ei traiesc viata „din plin” intr-o biblioteca si cred ca „barbatul este cap femeii”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.