Devis Grebu: 10 din afara Romaniei

septembrie 13, 2008 0

Devis  Grebu este ilustrator-editorialist la Cotidianul din 2004. Inainte de a reveni in tara, si-a construit o impresionanta cariera de artist plastic international. La acest link, gasiti detalii despre un album publicat la o editura si intr-o colectie care ar maguli orice artist din aceasta lume. Desenele sale au ilustrat sute de publicatii de mare prestigiu din intreaga lume: cotidiane, saptamanale, lunare, trimestriale, anuale.
E a doua oara cind Devis Grebu imi face onoarea de a-mi oferi reproduceri electoronice ale desenelor sal pentru o expozitie sui generis pe acest blog. Ii multumesc public pentru aceasta.
Aveti mai jos 10 desene care au aparut intre anii 1978-2008 in zece din marile cotidiane ale lumii.
In ordine, de sus in jos: 1. Haaretz; 2. Chicago-Tribune; 3. Iediot-Ahronot; 4. International Herald Tribune; 5. Le Monde; 6. Liberation; 7. The Boston Globe; 8. The New York Times; 9. The Washington Post; 10. Wall Street Journal.
Selectia acestor 10 desene ii apartine domnului Grebu. In exclusivitate pentru acest blog, domnia sa a tinut sa precizeze: „Selectia a fost „severa” , preferand in cele din urma ziarele al caror „nume” care, in afara aureolei de celebritate internationala, au si o „rezonanta” apreciativa romaneasca , dar – marturisesc- ca , pentru cateva dintre ele alegerea a fost subiectiva, datorata calitatii de idee sau/si estetica , pe care – cred eu- le poseda”.
Foarte important: pentru buna vizualizare a acestor desene in jurul carora, o spun cu toata convingerea, se pot tine lectii universitare, ESTE OBLIGATORIU SA DATI DUBLU CLICK pe fiecare imagine! Aveti cuvintul meu de onoare ca nu veti regreta ca ati facut-o. Chiar merita!
haaretz-israel.jpg
chicago-tribune-usa.jpg
iediot-ahronot-israel.jpg
international-herald-tribune-usa.jpg
le-monde-franta.jpg
liberation-franta.jpg
the-boston-globe-usa.jpg
 the-new-york-times-usa.jpg
the-washington-post-usa.jpg
wall-street-journal-usa.jpg

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.