Dilema lui Iisus Fosforescentul: lumina din stomac o bate pe aia de pe cruce?

decembrie 13, 2008 0

Abia ce am scris despre ipocrizia religioasa, ca m-a pus necuratul sa fac o excursie in miezul micului popor chinez de la marginea Bucurestiului. Cu ani in urma, am scris despre Chinatown de Dobroiesti, cunoscut acum sub numele de Dragonul Rosu. Adica urmasul scorpiei cu iz de infractionalitate numita Europa. Asa ca m-am dus sa vad ce mai e pe acolo. Jucarii, globuri, geci, pulovere, haine si hainute, cam tot la ce te poti gandi ca exista in lume si se poate imita in China.
Si atunci m-a lovit. Nu, nu a fost mirosul de mancare de la etajul doi. A fost un magazin cu obiecte religioase. Facute in China, vandute de chinezi. Pentru romani. Varful de linie era reprezentat de o statueta cu Iisus, rastignit pe cruce. Mai vazusem icoane cu beculete. Mai vazusem cruci fosforescente. Dar asta era un soi de imbarligatura la care doar chinezii cred ca se puteau gandi. I-au bagat Fiului Domnului un bec rosu in burta, care palpaia in ritm de masina de politie venita la razie si l-au pus pe o cruce fosforescenta.
Intrebare: cine credeti ca arata mai rau in ochii lui Dumnezeu? chinezii care nu cred in Dumnezeu,  dar fac asemenea statuete, sau romanii care cred in Dumnezeu si le cumpara? Sau poate ateii?
Am vrut sa fac o poza, dar micul si bravul popor chinez s-a alarmat cand a vazut telefonul indreptat spre Iisus si mi-a transmis intr-o romaneasca stricata ca daca nu cumpar en-gros, sa nu fac poza.
P.S. Tot acolo am dat peste o mini-satra care ii colinda pe chinezi, mirata fiind de ce nu face profit. Chinezii le strigau „nu craciun, nu craciun”…. Mdeah… probabil ca in vilele cu turnulete nu a ajuns vestea ca doar crestinii sarbatoresc Craciunul.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.