…din ciclul "scroafa-n copac" (I) – studiile Elenei Basescu

martie 24, 2009 124

…dupa cum v-am promis in textul publicat in Cotidianul, voi incerca sa nu las netaxata nici o marlanie sau ipocrizie de care se intampla sa ma ciocnesc. In cazul de fata, studiile Elenei Basescu. (Mi-e simpatic Basescu, dar mai simpatic mi-e adevarul.)
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5517414-elena-basescu-studiat-regim-part-time-doua-semestre-statele-unite-traian-basescu-totusi-copil-care-terminat-james-madison-university.htm
Deci, sa recapitulam faptele: EB NU a absolvit James Madison University, dupa cum declara recent presedintele Traian Basescu. De fapt, ca intr-un banc de la Radio Erevan, n-a absolvit nici macar doi ani …. ba nici macar doua semestre (12 credit hours). Si nu era Volga, ci bicicleta, si nu i s-a dat, ci i s-a luat.
De ce sa te impaunezi cu ceva ce nu ai? De  ce? Cum iti explici tie insuti asa ceva? Sincer, nu inteleg ce poate fi in mintea acestor oameni. Ma poate lamuri cineva?
Era dezinformat tatal? Nu stia ce facuse, de fapt, fiica in USA? Atunci de ce n-a rectificat imediat eroarea tanarul politican EB? Isi imagina cumva ca asa ceva poate fi ascuns? Pana cand? (Intrebarea e valabila si in cazul Rodicai Stanoiu – lesne de calificat pentru ciclul „scroafa-n copac” (episodul 0))
Cum ne crestem copiii? Mintiti copii, mintiti, pana la urma tot va va crede cineva?
Problema nu e ca EB nu va castiga alegerile europarlamentare. Problema e ca le poate castiga, perpetuand astfel un anumit tip de comportament care, intr-o tara normala, te-ar ascunde in casa macar pentru cateva luni…
PS Imi cer scuze pentru duritatea exprimarii cu „scroafa” – dar daca asa a considerat poporul roman ca surprinde mai plastic o stare de fapt, cine sunt eu sa ma opun? „Scroafa in copac” nu e o jignire. E doar eticheta acelui comportament care starneste (sau ar trebui sa starneasca) indignarea….
UPDATE: constat cu mahnire titlurile glumete de prin ziare: „si-a umflat CV-ul”, „l-a cosmetizat”, etc. Iti „umfli” CV-ul cand scrii ca ai facut munca voluntara la Habitat for Humanity si, in realitate, ai fost pe-acolo de doua ori, il „cosmetizezi” cand scrii James Madison in „bold„, ca e mai estetic si iese mai bine in evidenta, dar nu cand lasi necorectata o afirmatie gen „a terminat la James Madison”, cand de-abia ai dat cu nasul pe-acolo la fara frecventa. E chiar asa de greu de priceput? Asemenea „cosmetizari” nu mai trebuie iertate! Punct.
Aud si explicatii savante de genul „a terminat la James Madison” inseamna  de fapt „acolo a luat ultimele cursuri ale Universitatii Romano-Americane”… Mai, oameni buni, chiar ne-am pierdut definitiv bunul simt? Ati accepta sa fiti operat de un medic care va spune ca „a terminat”  la UMF Cluj, doar pentru a afla mai tarziu ca asta insemna de fapt ca „a terminat de facut pisu in cladirea UMF Cluj”??? Nu e mai simplu ca cineva sa recunoasca cinstit: am gresit, am mintit, mi-e rusine! E chiar atat de greu?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.