Dispare Republik, apare Rekino. BBC-ul ramine "doar" englez

iulie 31, 2008 0

Vara asta ma lasa fara doua chestii dragi.
Republik . Dispare cea mai curajoasa revista de opinie in muzica si film de la noi. Am gasit fani si la intilnirea mea de zece ani de la terminarea liceului. Diriginta mea, profa de fizica, o tipa cu un nas deosebit pentru tot ce e destept si cool, avea abonament.
De fapt, dispare echipa care a facut revista respectiva si nu cred ca mai poate invia in noi forme, desi cica sint planuri pentru asta. Lucrau la Republik citiva dintre cei mai dragi prieteni. Acolo oamenii chiar isi asumau opinii – adica isi asumau si ca pot supara. Anca Gradinariu, Anamaria Sandu si Mihai Chirilov erau garantia pentru asta. Din cite stiu, nu e neaparat o inchidere din lipsa de profitabilitate. Era de departe cel mai interesant titlu din zona lunarelor, avea un public pretios, dar revista s-a sufocat din simplul fapt ca unii afaceristi mediatici chiar cred ca pot face bani din pasiunea altora fara sa faca mai nimic in schimb.
Am primit un comunicat de la fosta echipa Republik care au si infiintat un nou site de opinie in zona popcult, Rekino. Pina la urma oamenii conteaza. Fuck the brand. Ii urmaresc in noul loc, sper sa ma surprinda-amuze-enerveze ca-n print.
BBC. Cele citeva ore de program romanesc aveau importanta lor. Cind BBC si-a obtinut licenta, am scris in EVZ un articol dur in care acuzam compromisul cu regimul NAstase (din pacate, nu mai gasesc acel articol pe internet), un compromis confirmat de oameni din interior. Acum pot spune ca acel compromis a meritat, au fost momente de noncombat poate, dar pina si compromisul a fost un calcul corect.
Oamenii de la Londra au anuntat linistiti ca BBC nu mai are de ce sa emita pe aici, prin partea asta de Europa. Licenta va ramine, deci voi asculta in continuare programele englezesti in masina. Dar ma uit in jur, prin quality media romanesti, si mi se pare ca nu e deloc timpul sa dispara un radio serios.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.