Dorin Tudoran a inchis blogul. Sa ridem de greva foamei

septembrie 10, 2009 0

Dorin Tudoran anunta azi ca a inchis blogul din cauza comentariilor fara noima ironice care au intervenit mai ales in momentul in care acesta ii scria presedintelui Romaniei despre cazul Teodor Maries, aflat in greva foamei.
Scriitorul spune ca aceasta ar fi limita: cind se ride de greva foamei inseamna ca ceva e in neregula si ca trebuie sa-ti aduni ustensilele si sa inchizi.
E adevarat ca internetul a destramat un mit – acela al cititorului pasiv si calm care citeste cuminte ce scrii – si asta pentru ca acum orgoliul de autor poate fi asumat de oricine. Si e bine. Problema e ca valorizarea se face in functie de injuratura si agresiune (sub anonimat sau nu).
Nu cred ca e un motiv sa inchizi un astfel de canal doar din cauza comentariilor. Am strins injuraturi nenumarate care mi-au facut uneori un rau aproape fizic. Pe de alta parte, supravietuirea prin scris a avut momente multe mai grele – ce se intimpla acum e caricatura si n-ar trebui sa opreasca nimic. Iar Dorin Tudoran stie mai bine asta… Din pacate, din cite cunosc despre domnia sa, n-o sa se razgindeasca.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.