Draga Stolo, esti un fraier!

decembrie 15, 2008 0

Nu cred in nici un scenariu. In 14 ani de presa pe domeniul politic am invatat ca de cele mai multe ori deciziile oamenilor politici din Romania n-au in spate nici un calcul strategic, nici un scenariu bazat pe vreo analiza profesionista. Vad acum ca multi isi bat iar capul sa gaseasca tot felul de explicatii subtile, savante sau conspirationiste la gestul lui Stolojan de a-si depune mandatul de premier desemnat. Oare de ce nu putem gindi astfel de gesturi doar prin prisma intimplarii? S-a intimplat ca Teodor Stolojan sa se fi razgindit pur si simplu, vazind ca intre ceea ce parea a fi mandatul sau cind a fost desemnat si ceea ce s-a profilat pe parcurs e o diferenta inacceptabila. Si sa fi decis in consecinta, pe baza propriei sale constiinte. Cerem politicienilor sa fie responsabili si morali iar cind unul chiar tine sa ramine astfel, chiar cu riscul de a parea inconsecvent, il taxam rapid drept slab de inger, numai bun de luat la misto. In sinea noastra, de fapt, apreciem hienele, animalul politic, pe cel dispus oricind sa calce pe cadavre, pe cel care stie sa loveasca din orice pozitie, pe durii si smecherii care ne fac si pe noi sa ne simtim un pic mai tari.
P.S.1
„In politica, Stolojan are destin de fraier. Imi pare rau pentru el. Merita mai mult. Basescu ii da patru ani de mandat.Draga Stolo, in citeva luni, ma tem, cineva va varsa iar o lacrima.”
Asta scriam acum cinci zile, cind „draga Stolo” tocmai fusese anuntat de Basescu drept premier desemnat. M-am inselat, din nou.
http://www.cotidianul.ro/stolojan_merita_mai_mult-67225.html
P.S.2
Ma ingretoseaza zimbetul timp pe care-l afiseaza multi liberali in aceste momente, pe posturile TV.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.