Draga Tolo, si tu?

aprilie 3, 2008 0

Deci sa fie clar. Nu ma pasioneaza fotbalul si nu ma intereseaza nici macar pentru faptul ca sint tiz cu Mircea&Razvan sau ca mi-ar fi rude. Nu, cu atit mai abitir cu cit ceea ce vad/aud/citesc prin presa despre oamenii care-l patroneaza ma face uneori sa-mi fie rusine ca sint roman si sa ma simt nefericit ca m-am nascut in aceasta tara. Prin urmare nu citesc despre fotbal, dar il citesc din cind in cind pe Tolontan. Pentru ca de la un moment dat prieteni microbisti mi-au atras atentia asupra sa pentru ca apoi sa incep si eu sa-l descopar. Nu ca “scriitor de fotbal” ci ca jurnalist-pur-si-simplu. Adica, scriitura, nerv si, nu in ultimul rind, model de atitudine si constiinta jurnalisticeasca. PUNCT.
Din seara asta, pentru mine modelul Tolontan s-a dus dracului. Nu cunosc omul Tolo, dar jurnalistul ala de mare altitudine da, dar el e deja putin mort. Iata de ce.
Aud prin vecini ca ar fi scris ceva “nemaipomenit, demential, cosmic” despre culisele bataliei pentru drepturile de transmisie TV a meciurilor din Liga I (am scris corect, sper), o afacere de nu stiu cite jde sau sute de milioane de euro.
Citesc textul si ce-mi fu dat sa vad ochilor. Draga Tolo, face in acest text, cum spuneam “nemaipomenit, demential, cosmic”, doua lucruri pe care nici un ziarist care-si respecta numele (rara avis, e drept, dar Tolo parea unul din aia) nu le-ar fi facut in veci.
1. Catalin Tolontan e redactor sef la Gazeta Sporturilor, ziar aflat in proprietatea trustului Intact, cistigatorul licitatiei de care vorbeam mai sus. Prin urmare, dar si pentru ca in toata aceasta afacere omul a avut un rol destul de important, Tolo a avut mereu acces la informatii privilegiate. Corect, nimic de reprosat, dimpotriva. Si-a cistigat pozitia, bravo lui. Dar sa vii acum si sa-ti tragi singur(scuzati expresia) limbi pe unde apuci pe motiv ca, mama, ce ziarist sint, mama, stati sa vedeti ce-am reusit eu sa aflu inaintea tuturor dupa saptamini de investigatii pe muchie de cutit, de riscuri, de nopti nedormite, bla, bla, asta mi se pare ABSOLUT DE DOI LEI.
2. FATA LUI TATA. Scuze, dar sa-ti pupi in c.. patroana in asa hal, tu, Tolo, care ne-ai dat mereu impresia ca asta e ultimul lucru pe care ar putea sa-l faca un ziarist cu coloana, asta chiar ma face s-o parafrazez din nou pe o buna amica: “Tolo, am crezut ca sintem mai multi”.
Tolo, esti bun, dar mie mi-ai pierdut respectul. Pentru ca daca te respectam era nu pentru ca esti bun ci pentru ca am crezut ca esti altfel. Ai ramas doar bun.  
Gust amar. Atit. Pa.
P.S. – Declaratie de interese: Precizez ca sint angajat al trustului Realitatea-Catavencu si ca acest trust a participat la licitatia pentru drepturile de transmisie TV a meciurilor din Liga, licitatie cistigata, cum spuneam, de trustul la care e angajat Catalin Tolontan.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.