Dupa doua Beri. Scrisoare catre Ministerul Educatiei

februarie 7, 2009 0

Unul dintre comentatorii  de pe acest forum a facut o scrisoare. I-a atasat si o poza si a postat-o pe forumul Ministerului Educatiei. Mi s-a parut interesanta, asa ca am reluat-o mai jos, pentru a fi mai usor de descoperit.
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii
Str. Gen. Berthelot 28-30
Sector 1, 010168, Bucuresti
Va scriu email-ul asta ca sa va multumesc ca datorita dumneavoastra, stiu sa scriu. In cazul in care nu aveti acces la internet , am sa trimit mesajul asta folosind porumbei calatori si semnale de fum, deoarece este important pentru mine sa imi fac cunoscuta parerea, iar riscul ca nimeni sa nu il citeasca – nu este acceptabil, indiferent de mediul folosit pentru a il trasmite.
Banuiesc ca veti observa de-a lungul email-ului ca poate mai am nevoie de cateva lectii de gramatica si nu ati fi gresit in concluzia dvs. De asemenea vreau sa va multumesc pentru faptul ca din cauza dvs mi-am ratat sansa de a lucra intru-un birou, in singura viata care este dovedita stiintific sa existe. Ideea de a impinge un pix pe hartie in timp ce desenez un catel cu trei picioare, a fost jobul meu ideal la care aspiram. Insa speranta moare ultima si traiesc cu credinta ca in viitoarea viata, am sa fiu un sobolan care va gasi cu adevarat folositoare manualele romanesti, atunci cand ii este foame.
Am fost un client fidel al sistemului de invatamant romanesc timp de 8 ani ( 8 clase) iar asta imi ofera libertatea de a ma declara un produs al institutiei dvs. Adica, am devenit un zidar si nici macar nu sunt unul bun din cauza ca un zidar mediocru poate zidi peste 1200 de caramizi intr-o singura zi. Va rog sa nu intelegeti gresit, nu sunt un zidar lenes insa eu nu stiu sa numar caramizi dupa ce trec de cifra 479.
E adevarat ca poate exista o sansa minima ca vina sa nu fie total a dvs si de accea am decis sa emigrez, ca un fiu ratacitor care pleaca de acasa avand doar ce a invatat si o harta a Europei pe care nu stie sa o citeasca. Ce nu inteleg, este faptul ca eu nu par sa fiu un caz izolat, chiar dimpotriva.
Deoarece inteleg ca poate aveti dificultati in a intelege natura plangerii mele – am facut o explicatie ilustrativa. Sunt sigur ca exista angajati ai sistemului invatamantului romanesc care au sa aprecieze intentia explicativa a pozei colorate simplu. Va rog sa trimiteti poza mai departe, insa as aprecia daca nu o folositi ca material didactic pt elevii din clasele superioare, sau cel putin daca tot ati scos cutia de creioane de colorat din catedra- incercati sa colorati in liniile persoanjelor din poza.
user posted image
In orice societate, exista trei clase sociale principale. Prima este clasa de jos, caracterizata in mod general de cei care lucreaza servicii manuale,traiesc pentru a munci si muncesc pentru a trai. A doua clasa sunt cei care au o educatie medie sau peste medie si bunastare materiala acceptabila – o masina, casa, cont de banca cu economii – implicati in arta, afaceri, politica, etc.
Pentru a descrie a treia clasa sociala – am nevoie sa inventez cuvinte romanesti noi. Cea mai importanta este clasa miljocie – care este sira spinarii a unei natiuni. Guta sau Becali, reprezinta Romania si doar o minoritate galagioasa, catarata pe baricade – pastreaza iluzia ca nu. E indeajuns sa citim un ziar romanesc, sa vedem o emisiune tv romaneasca si sa intalnim alti romani pentru a intelege.
Plangerea mea – in esenta : Eu sunt moderatorul celui mai important website al emigrantilor Romani din Europa. http://www.mareaunire.com‘ target=’_blank’>Romani in Europa. Eu am infiintat recent, impreuna cu o buna prietena – BD- noul website de stiriRomani in UK.
Dupa multi ani,dezamagiri si multe injuraturi primite etc, a sosit momentul sa inteleg de ce intentia mea onorabila de a crea un network al romanilor intelectuali – nu s-a materializat. Concluzia la care am ajuns,lasand deoparte faptul ca beau bere in ceasca de cafea, nu va pune pe dumneavoastra – Ministerul Educatiei Romanesti – intr-o lumina favorabila. Se pare ca din peste 30 000 de membri si cititori, majoritatea parem a fi produsul unui experiment genetic-medical-educational care nu s-a sfarsit cu bine.Inteleg ca salariul unui profesor in Romania nu este ceva care impulsioneaza dorinta de a educa noua generatie , insa cu siguranta pericolul ca romanii sa devina niste rebuturi sociale abortate pe strazile din Europa – ar trebui sa fie o motivatie mai puternica decat salariul pe care il primiti.
In speranta ca dvs veti intelege cat de serioasa este problema, mie nu imi ramane decat sa sper ca veti gasi o solutie eficace si sa renuntati sa deghizati cadrele didactice din sistemul invatamantului romanesc in caractere care se numesc popular : manelisti. Noua generatie romaneasca foloseste videoclip-uri si poze facute de altii pentru a-si exprima individualitatea.
Nu imi ramane decat sa desfac cea mai buna bere disponibila umanitatii si sa fumez tigari cumparate de la traficantii de motorina . Astazi sarbatoresc gloria intelectualitatii romanesti si am trimis un email indeajuns de traumatizant pt cei care au sa citeasca, incat o operatie de apendicita pare a fi un cadou onomastic.
Cu mare placere, as declara ca Educatia este gratis pentru cei care isi pemit sa plateasca si extrem de scumpa pentru cei care nu isi permit. Romania e o natiune formata din scolari si studenti , care se prostituaza pentru manuale educative iar individualitatea are parul pubic extrem de drept si este elevata la stagiul de stiinta post-comunista precum un ceas stricat care iti arata ora corecta de doua ori pe zi.
Insa nu am sa fac asta, sunt prea intelept, iar riscul ca Ministerul Educatiei Romanesti sa ma vanda pentru un CD cu Nicolae Guta daca fac prea multa galagie, nu este ceva utopic.
Cu respect,
dupa2beri

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.