E despre putere, da. Despre cum niște pseudo-lideri finanțați obscur călăresc situația a 30 de ani de lipsă de educație

E despre putere, da. Despre cum niște pseudo-lideri finanțați obscur călăresc situația a 30 de ani de lipsă de educație

martie 31, 2021 0

E despre putere, da. Despre cum niște pseudo-lideri finanțați obscur călăresc situația a 30 de ani de lipsă de educație, de ignorare a nevoilor poporului de către guvernanții care s-au perindat pe la Victoriei sau Cotroceni.

Uitați-vă la cei care protestează acum. Incoerenți în mesaje, fără un semnal clar: ce vrem? Păi vrem spitale, vrem eliminarea corupției, vrem, în genere, o țară ca afară. Nu, ei nu spun asta, spun că există virusul dar nu e așa de puternic, că medicii sunt asasini plătiți ca să inducă o stare de teroare în populație, că nu mai vor măști dar mulți dintre ei strigă cu măștile pe figură, semn că le e teamă de amenzi și, în general, de autoritatea pe care chiar ei o contestă.

Potrivit credinței lor, medicii, personalul medical care abia mai face față asaltului de bolnavi de Covid, care stau cu combinezoane și măști pe fețe mai mult de 12 ore, fac asta pentru că sunt plătiți să facă asta. În definitiv, ce naiba, și eu aș sta – ar spune – să-mi se mureze mâinile, să nu mai pot respira, să mi se scurgă transpirația până-n bocanci, să nu mă mai recunosc în oglindă după o gardă de 12 ore îmbrăcat ca un cosmonaut, dacă aș încasa de la Soros sau de la Ocultă mii de coco, nu?

Adică fix principiul pe care-l aud de la mulți: dacă ar fi să pot fura un milion de euro, l-aș fura, aș sta la pușcărie 4-5 ani, dar aș ieși milionar. Așa au apărut Vadim, Dan Diaconescu, Șoșoacă, Simion și alții care vor mai apărea. Ei sunt rezultatul unei clase politice total ignorante la nevoile reale ale societății. Și nu sunt oameni politici ei, pentru că și pe ei îi doare fix în cur de cei pe care-i scot în stradă, la fel cum îi doare pe actualii guvernanți, cum i-a durut și pe cei dinaintea lor.

Ce e de făcut? Investit în educație, infrastructură și sănătate. Peste noapte nu se poate, așa cum nu s-a putut 30 de ani. Și să nu se mai fure. Dar nici asta nu se poate peste noapte. Un popor hrănit fizic, cultural, educat și a cărui muncă e respectată, va respecta autoritatea. Iar lideri precum Șoșoacă sau Simion se vor fi născut talent și vor fi murit speranță.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.