”E o chestiune de zile până când Cîțu își va anunța candidatura la șefia PNL”

”E o chestiune de zile până când Cîțu își va anunța candidatura la șefia PNL”

mai 27, 2021 0

Bătălia pentru noua conducere a PNL a intrat în linie dreaptă.

Acum e clară și data congresului: 25 septembrie.

Până atunci, Ludovic Orban, liderul liberal, a intrat deja în campanie internă și a vizitat două județe dour în ultimele zile: Galați și Argeș (cel din urmă, în ziua aniversării a 146 de ani de la nașterea PNL).

Pe de altă parte, tabăra rivală se mișcă tot mai intens.

Semnalul anti-Orban major l-a dat Emil Boc, primarul Clujului, care a anunțat public că îl susțin pe Florin Cîțu la șefia PNL.

Dar replica lui Ludovic Orban a fost fermă față de toți cei care pariază pe actualul prim-ministru: ”Cum să susții pe cineva care a anunțat că nu va candida?”, a întrebat retoric liderul liberal.

Detalii, AICI

Jurnaliștii de la G4Media susțin că Florin Cîțu e pe punctul să își anunțe candidatura la șefia PNL.

”Campania electorală internă din PNL s-a intensificat în ultimele zile. Vedem atacuri mediatice dezlanțuite împotriva lui Ludovic Orban și interviuri de umanizare cu Florin Cîțu, deși mai sunt patru luni până la congresul din 25 septembrie care va alege noua echipă de conducere.Tensionarea prematură a  competiției din  PNL indică înainte de toate că în partidul de guvernare există o competiție reală, dură,  între actualul președinte și premier, cu final greu de anticipat. Din informațiile G4Media.ro, este o chestiune de zile până când Florin Cîțu își va anunța candidatura, chiar dacă nimeni nu-i poate garanta că va câștiga”, a scris Dan Tăpălagă.

Agitația din PNL se vede și în bătălia din mediul online.

Aici, mobilizarea e din ce în ce mai mare, dar nu în tabăra lui Ludovic Orban, ci în cea a lui Florin Cîțu.

Astfel, un sondaj de opinie publicat de VoxPublica.ro a consemnat mari surprize: Cîțu – locul 1 la mare distanță de Ludovic Orban (locul 3), în timp ce pe locul 2 a urcat spectaculos Robert Sighiartău, actualul secretar general al PNL și rival al lui Orban în partid.

Detalii, AICI

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.