Efectul vaccinării: Spania permite umplerea stadioanelor și dă pandemia ca învinsă definitiv!

Efectul vaccinării: Spania permite umplerea stadioanelor și dă pandemia ca învinsă definitiv!

septembrie 29, 2021 0

Dincolo de ceea ce confirmă datele zilnice, Spania începe să facă gesturi care arată că țara iese în sfârșit din pandemie de maniera definitivă.

Consiliul Interteritorial pentru Sănătate a aprobat în unanimitate, miercuri, creșterea capacității la maximum pe stadioanele de fotbal din liga profesională și la 80% în sălile de baschet, deoarece acestea sunt spații interioare, după cum a aflat elDiario.es.

Decizia va intra în vigoare de vineri.

Consiliul, care reunește Ministerul Sănătății și consilierii de Sănătate ai regiunilor autonome, plănuise să crească capacitatea de fotbal la 80%, dar în cele din urmă, având în vedere scăderea incidenței infectărilor înregistrate în ultimele săptămâni ca urmare a efectelor foarte pozitive ale vaccinării masive (peste 80% din populație), a decis pentru a-l extinde la maxim.

Până în prezent, audiența maximă disponibilă pentru fotbal era de 60% și 40% pentru sălile de baschet, așa cum a fost convenit de Consiliu la începutul lunii, chiar în ziua în care Spania a atins 70% din populația vaccinată complet.

Acordul de extindere a capacității include restricțiile sanitare deja convenite în ședințele anterioare dintre minister și consilieri: atât vânzarea, cât și consumul de băuturi în timpul evenimentului, precum și tutun sau produse conexe, sunt interzise. Aceste măsuri cântăresc atât în ​​interior, cât și în exterior.

„Măsurile cuprinse în acord sunt comune și minime pentru întreaga țară în luna octombrie, ambele inclusiv, iar în ultima săptămână a lunii octombrie se va efectua o nouă evaluare a situației”, spune Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Prin urmare, duelul ligii dintre Atlético de Madrid și Barcelona, ​​marele joc al zilei din această duminică, poate fi jucat deja cu Wanda Metropolitano plin.

Datele care arată de ce Spania a ajuns la noua normalitate în Europa

Ministerul Sănătății a raportat 2.290 de cazuri noi și 60 de decese de luni. Este cel mai mic număr raportat zilnic de infecții de la sfârșitul lunii iulie a anului trecut.

Prin comparație, România, o țară cu o populație de 3 ori mai mică și unde oamenii interacționează mult mai puțin decât spaniolii, infecțiile zilnice au atins bariera record de 11.000, explicația fiind nivelul foarte redus de vaccinare și nerespecarea măsurilor de protecție (mască, distanțare, aerisire etc).

Numărul oficial din Spania ajunge la 86.358 decese, iar cazurile înregistrate de la începutul pandemiei se ridică la 4.953.930. Incidența se ridică la 0,6 cazuri la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile, deși declinul încetinește.

Majoritatea comunităților prezintă un risc mediu; Galicia, Castilla y León, La Rioja și Comunitatea Valenciană sunt la un nivel scăzut de risc. Asturia continuă să fie singura într-o situație „nouă normală”, în ceea ce privește indicatorii epidemiologici.

Infecțiile continuă să scadă la toate grupele de vârstă, dar și foarte încet. Numai cei cu vârsta sub 11 ani rămân peste o sută de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Incidența populației între 50 și 79 de ani este deja sub 50 de cazuri.

Vaccinarea continuă să avanseze prin cei care fac deja a treia doză și la copiii peste 12 ani, în timp ce totalul populației vaccinate se apropie de 80%.

.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.