Elena Udrea și Ioana Băsescu află astăzi sentința în dosarul campaniei prezidențiale din 2009

Elena Udrea și Ioana Băsescu află astăzi sentința în dosarul campaniei prezidențiale din 2009

februarie 16, 2021 0

Procurorii vor cel puțin 12 ani de închisoare pentru fosta șefă de la Turism. În schimb, pentru Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte, anchetatorii cer o pedeapsă de 15 ani.

Procurorul DNA a cerut, la Curtea de Apel București (CAB), o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus spor pentru Elena Udrea în dosarul penal privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care fosta ministră PDL este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită.

În cazul Ioanei Băsescu, fiica fostului președinte, reprezentantul parchetului anticorupție a cerut o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege în cazul delapidare, ceea ce înseamnă 15 ani.

Elena Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în 2009 și implicată direct în campania lui Traian Băsescu, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare de bani.

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte și notar public, este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Jurnalistul Dan Andronic este și el acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit rechizitoriului DNA, o parte din sumele cu care a fost finanțată campania electorală a lui Traian Băsescu a provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală.

Sursa: Realitatea din Justitie

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.