…europarlamentarii PDL (si PSD) se demasca unii pe altii!

aprilie 30, 2009 0

…de la Adrian Severin am incetat sa mai am pretentii de cand ne-a explicat, pe un ton cat se poate de doct, cum se polueaza apa in Romania cu 66% hidrogen:) Asadar nu m-am mirat afland ca, in declaratia de avere, si-a anuntat doar indemnizatia de baza, de o mie de euro lunar. Nu m-am mirat nici de Corina Cretu care, din cei 1200 de euro declarati a reusit sa cumpere o masina de 60.000 cu banii jos intr-un singur an. Nici de Rovana Plumb (1250) sau Daciana Sarbu (1200).
M-am mirat, insa, de PSD-istul Ioan Mircea Pascu, care – i-auzi – din aceeasi functie de europarlamentar ar fi primit 16,000 de euro lunar, mai mult chiar, dar comparabil – ors’cat -, cu liberalii europarlamentari (Renate Weber – 9,000), Adina Valean (12,500), s.a.m.d. Sigur, diurna, transportul si cazarea mai variaza, munca in comisii e diferita – da’ chiar de la 1,000 la 16,000?
Surprizele, insa, nu s-au oprit aici (va avertizez ca e un sequoia!): Theodor Stolojan castiga lunar de la PE, conform propriilor declaratii, 11,500 de euro, cata vreme Sebastian Bodu (da, da, aprigul fost sef al Garzii Financiare), coleg de PDL, doar 1,200 lunar (ce a reusit sa cumpere cu banii astia va las sa aflati singuri), mai putin chiar decat mai tanarul dar aprigul la manie si degraba ascultatoriul de manele, Rares Niculescu (1,700 lunar) si muuult mai putin decat asistenta de cabinet a acestuia (2,700 lunar!).
Rad, dar nu e de ras. Falsificarea declaratiei de avere e, din cate stiu, fals in acte publice. (Vezi cazul Gigi Becali.) Si-atunci fie unii europarlamentari, gen Stolojan Weber, etc – spala bani negri, fie altii (Severin, Bodu, Niculescu), mint de ingheata apele Fiscului.
In cazul lui Gigi – daca inteleg bine – s-a facut o sesizare. Dar in cazul acesta??????????? O demisie, vreo retragere, o bataie a obrazului, vreo scuza balbaita, vreo lamurire confuza, ceva? CEVA???? Ia TRU pozitie?
PS Singura veste buna din aceasta stire proasta e ca nu exista o conspiratie a ticalosilor – nici intra si nici inter-partinica. Fiecare minte cum il taie capul, nu se intalnesc sa se puna de acord…. Tot e ceva. Nu mult, dar am invatat sa ne multumim cu putin.
PPS Stirea completa poate fi citita aici:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/849262/Eurodeputatii-isi-ascund-veniturile/

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.