"Fă, Oprescu"! ce-ar fi să mai şi faci ceva?

octombrie 21, 2008 0

Un citat despre o anumită siguranţă de trei lei care-mi aminteşte de aroganţa agresivă a mogulilor de spital.  În Jurnalul:

  • Nu întâmplător a spus asta, pentru că o altă pacientă, mult mai tânără decât tata, o dată ce a ajuns la doctorul Sorin Oprescu şi a trebuit să facă un mic consult, i s-a spus: „Fă, aici nu eşti la f…tut, nu trebuie să desfaci picioarele aşa”.

Da, pentru că eu voiam să văd o burtă care o durea şi ea m-a întrebat dacă trebuie să scoată şi chiloţeii. Şi atunci a fost mai complet răspunsul: „Fă, nu suntem la ginecolog. Numai ăia stau şi se uită, noi şi facem. Te rog, întinde-te pe pat să văd burtica, că despre asta e vorba”.

E o mostră de imbecilitate plină de emfază. Adică, uită-te, nene, cum vorbesc io, ce şmecheraş sunt, nimeni nu mă face pe nimeni. Şi uite aşa trecu vreo jumătate de an, o optime de mandat, şi totul e exact, dar exact la fel. Aşa că-ţi zic şi io, Oprescu, că tot în Drumul Sării stau şi io, fă ceva, nene, dup-aia sparge-te în figuri cu Tucă. Nu te mai preface că închizi terase, nu te mai preface că închizi contracte şi nu te mai preface în general. Fă! „Fă”, înţeles ca verb. Lasă celălalt „fă”! Nu eşti original pentru că ai vorbit aşa cu pacienţii – eşti doar o mică rotiţă dintr-o îndelungată umilire a romanului în spitale.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.