Familia Basescu. Familia Iliescu

august 21, 2009 0

Traian Basescu a iesit si ne-a asigurat ca fratele sau va iesi din combinatia incredibila din comertul cu arme. Gest firesc, restul rafuielii va avea probabil loc in familie. Ceea ce nu e firesc. Daca Traian nu stia, Mircea a facut afaceri oricum cu numele presedintelui – e o chestie care merita mai mult decit o urecheala in familie.
Mi-au placut precautiile luate de Make inainte de publicarea articolului in Bursa. Altfel, au dat lovitura jurnalistica a anului. Cu toata cohorta antibasesciana, vorba autorilor, care urla oricum, azi mi s-a parut ca s-a urlat chiar putin. Nu-mi dau seama, or fi fost destabilizati de faptul ca de data asta chiar puteau calca in picioare linistiti dusmanul de la Cotroceni. Sau poate sint doar putin descumpaniti si vom avea show in urmatoarele zile.
Altceva vroiam insa sa scriu. Scuzele si asigurarile date de Traian Basescu mi-au amintit de confesiunea unui tip care fugise din Romania comunista si care, intrebat cum s-a hotarit sa fuga, ar fi declarat: nu-mi mai suportam rudele! Familia si cunoscutii intimi ai presedintelui ii provoaca pagube electorale mult mai mari decit criza.
Asta a fost atuul lui Iliescu. Ca a fost doar Nina. Iar restul rudelor, absente. Old school… Unde nu reusesc dusmanii, rudele pot lovi din plin. Iliescu a invatat asta in vremuri tulburi, stalinist-postbelice.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.