Fata in fata cu generalul Pacepa. Simbata, 20 iunie, ora 12,30!

iunie 12, 2009 0

Volumul de dialoguri cu generalul Pacepa pe care o il scoate in aceste zile Humanitas are toate datele sa fie una din marile vedete ale Tirgului de carte care va incepe miercuri.
Volumul se numeste „Fata in fata cu generalul Ion Mihai Pacepa” si e datorat extraordinarei Lucia Hossu-Longin. Lansarea cartii e programata pentru simbata, 20 iunie, la prinz, cu incepere de la 12,30. Alaturi de dna Hossu-Longin, vor vorbi despre carte si despre misteriosul personaj in jurul caruia e facuta cartea si Emil Hurezeanu si Gabriel Liiceanu.
Cotidianul a publicat in editia de vineri un incitant interviu cu Lucia Hossu-Longin. Integral, il puteti citi aici!
Un fragment:

Generalul şi acum la 80 de ani este întruchiparea unui spion: atletic, bronzat, destins, de o inteligenţă sclipitoare, fermecător şi, mai ales, memorând tomuri de istorii complicate fie că este vorba de instituţii sau destine de oameni. Trei zile câte 7 ore de înregistrări, doar cu opriri pentru un pahar cu apă. M-a biruit, mărturisesc. Ca rezistenţă. Uneori şi noutatea, şocul informaţiilor te pot copleşi. Dar are o manieră americană de a se apropia de tine, e prietenos şi extrem de atent la starea ta de bine. În România încă se mai vântură ideea, lansată de securişti, că generalul Pacepa este o mumie cu vată-n nas, scoasă din când în când la vedere. Ar vrea ei… Este proprietarul unui business, s-a recăsătorit cu o profesoară universitară americană, şi-a creat o viaţă socială şi politică intensă, a devenit membru a numeroase asociaţii şi cluburi profesionale, călătoreşte frecvent în Europa de Vest şi în alte colţuri ale lumii. Noi am reuşit ca, pentru trei zile, acest american să redevină Ion Mihai Pacepa.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.