Florin Cîțu, cel mai frumos mesaj pentru polițiști: ”Vă cer fermitate și bun-simț”

Florin Cîțu, cel mai frumos mesaj pentru polițiști: ”Vă cer fermitate și bun-simț”

martie 23, 2021 0

Drama României este că a trecut de la un regim autoritar (înainte de Revoluție) la un stat în care haina militară nu mai sperie pe nimeni. Mulți cetățeni nu respectă Poliția, fie din cauză că unii nu înțeleg cât de importanță e forța legii în democrație, fie din cauză că unii polițiști au dezonorat uniforma.

Însă indiferent de motiv, lipsa de autoritate a Poliției se reflectă în viața proastă a tuturor, inclusiv a celor care nu se mai tem de brațul legii. Corupția gen ”Colectiv” și morții de pe șosele sunt doar două exemple despre cât de mult afectează calitatea vieții lipsa încrederii în Poliției.

Tocmai din aceste motive, mesajul premierului Cîțu este de maximă importanță. În câteva cuvinte, el a transmis de fapt esența recâștigării încrederii în Poliție: ”Vă cer fermitate și bun-simț”.

Fără cuvinte! Fermitate, deoarece lipsa ei provoacă moartea celor dragi (vezi încălcarea regulilor antipandemie), iar bun-simț, în sensul că nu e nevoie să urli la cel sancționat și să faci pe durul cu el, e suficient să-i spui că a greșit, cu zâmbetul pe buze, ca infractorul sau contravenientul să știe că nu e vina polițistului aplicarea legii, ci a celui care o încalcă.

Concret, premierul Florin Cîţu le-a cerut, marţi, angajaților MAI să aplice legea cu fermitate şi să le spună „de la obraz” celor care nu respectă măsurile de protecţie sanitară că pun în pericol viaţa altor oameni şi chiar a membrilor familiilor lor.

Declarațiile premierului au fost făcute la prezentarea raportului de activitate al MAI pe anul 2020.

Mesajul de mare impact al lui Florin Cîțu adresat polițiștilor

  • „Anul trecut a fost un an dificil, dar, din păcate, şi anul acesta se arată unul dificil, aşa că eu vă încurajez să vă înarmaţi cu suficientă energie şi determinare pentru a trece împreună cu bine şi peste această provocare a pandemiei.
  • În acelaşi timp, aveţi de îndeplinit şi misiunea curentă de a lupta cu infracţionalitatea şi vă spun că nu trebuie să neglijăm în niciun fel această luptă. Chiar dacă avem de luptat cu pandemia, lupta cu infracţionalitatea rămâne activitatea dumneavoastră curentă.
  • Ştiu că de multe ori din activitatea unei instituţii rămân întipărite în memoria publică acele episoade care nu s-au desfăşurat aşa cum trebuie.
  • Mai puţin rămân întipărite în memoria publică misiunile de succes şi asta pentru că se consideră că atunci când lucrurile merg bine, aşa trebuia să fie, pentru că ne-am făcut treaba.
  • Aceasta trebuie să cunoască toţi cei pe care îi întâlniţi şi vă rog să le spuneţi de la obraz în timp ce aplicaţi sancţiunile care se impun. Vă cer fermitate şi bun simţ, pentru că aceste două atitudini împreună fac eficientă impunerea legii.
  • Mulţumesc tuturor lucrătorilor MAI care şi-au îndeplinit misiunea cu responsabilitate. A aplica legea cu fermitate şi cu respect faţă de drepturile cetăţenilor în perioada crizei sanitare înseamnă protejarea sănătăţii cetăţenilor.
  • Îndemn pe toţi angajaţii MAI să rămână gardienii sănătăţii publice, să verifice respectarea măsurilor de protecție, să aplice legea cu stricteţe şi să apere drepturile fundamentale şi libertăţile cetăţenilor”
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.