FOTO. Elicopter rus, doborât la Odessa. Ucrainenii rezistă eroic, rușii atacă orice le stă în cale

FOTO. Elicopter rus, doborât la Odessa. Ucrainenii rezistă eroic, rușii atacă orice le stă în cale

martie 5, 2022 0

Forțele ruse sunt tot mai vlăguite și abia dacă mai fac față greutăților de război, din cauza capacității neașteptate a armatei ucrainene de a riposta și a bloca invazoa spre centru și vestul țării.

Deși rușii au cucerit – nu și controlat! – orașe din sud-estul Ucrainei, slaba coordonare și criza logistică din teren lasă descoperite tot mai des forțele Moscovei.

Sunt deja celebre imaginile cu coloane de tancuri și camioane bombardate de armata ucraineană și aproape că nu e zi în care să nu apară noi și noi imagini cu eșecurile armatei ruse.

Esste și cazul elicopterului de atac din pozele de mai jos, doborât în zona Odessa, acolo unde rușii pregătesc ofensiva pentru a face ulterior conexiunea cu armata a 14-a din Transnistria, pe teritoriul Republicii Moldova.

Războiul de uzură al rușilor continuă în marile orașe ale Ucrainei. ”Terorism nuclear” este acuzația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la adresa forțelor ruse după ce un incendiu a izbucnit în zona centralei Zaporijie, cea mai mare din Europa, și care a fost capturată de invadatori în cele din urmă.

 

Între timp, Pentagonul a transmis că acțiunile ucrainenilor au „blocat” marele convoi militar rusesc care a ajuns la periferia capitalei Kiev.

 

În același timp, NATO a anunțat că zilele următoare ”va fi și mai rău pentru Ucraina”, iar podul feroviar care leagă Transnistria de Ucraina a fost aruncat în aer, pentru a preveni o invazie din teritoriul separatist pro-rus, relatează G4Media.

 

Tot mai multe branduri se retrag din Rusia, în timp ce Vladimir Putin își izolează populația aproape complet, interzicând rețelele de socializare și o bună parte a mass-media occidentale.

UE transmite sancțiuni și mai puternice împotriva statului care, de 10 zile, duce un război sângeros în care sunt masacrați civili zilnic, dar al cărui lider transmite că ”nu are intenții rele față de vecini”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.