Franța dă masca jos, la schimb cu permisul de vaccinare. Liber la chef, concerte, transport public

Franța dă masca jos, la schimb cu permisul de vaccinare. Liber la chef, concerte, transport public

ianuarie 21, 2022 0

Guvernul francez a anunțat joi (20.01.2022) ridicarea treptată din februarie a restricțiilor care vizează combaterea pandemiei de COVID-19, în urma aprobării unui permis de vaccinare.

„Vom putea ridica majoritatea restricțiilor adoptate pentru a reduce epidemia în februarie datorită noului permis de vaccinare care va intra în vigoare lunea viitoare”, a anunțat premierul Jean Castex într-o conferință de presă.

„Avem motive întemeiate să ne așteptăm la o îmbunătățire a situației sănătății pe termen mediu”, a mărturisit el.

Din 2 februarie, capacitatea limitată va fi desființată în locurile deschise publicului, iar munca la distanță va fi „recomandată”, dar nu obligatorie. Cluburile de noapte se vor putea redeschide din 16 februarie, a spus Castex.

Abonamentul de vaccinare, care înlocuiește actualul pașaport de sănătate pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani, este de așteptat să intre în vigoare luni.

Documentul, care arată dovada imunizării complete, va fi necesar pentru accesul la activități de agrement, restaurante, baruri, târguri și transport public între regiuni.

Introducerea acestuia, care ar trebui să facă posibilă „ridicarea majorității restricțiilor adoptate”, potrivit lui Castex, este încă supusă deciziei de vineri a Consiliului Constituțional.

Cluburile de noapte se vor putea redeschide pe 16 februarie.

Din acea zi se pot organiza concerte in picioare si se poate consuma la baruri, precum si pe stadioane, cinematografe si transport.

Cât despre școli, premierul „propune” să ușureze protocolul de sănătate după vacanța din februarie.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.