Fritz, la loc comanda! Angajații din Primăria Timișoara pornesc răscoala împotriva edilului USRPLUS

Fritz, la loc comanda! Angajații din Primăria Timișoara pornesc răscoala împotriva edilului USRPLUS

iunie 25, 2021 0
Dominic Fritz, tânărul primar USRPLUS al Timișoarei, a demarat un amplu program de reforme administrative pentru a scoate orașul care era odinioară ”fruncea” vestului țării din starea de codaș al dezvoltării în Transilvania.
Cluj-Napoca, Oradea sau Aradul au luat fața municipiului de pe Bega în multe sectoare, de la investiții străine la mari proiecte imobiliare, iar Timișoara încearcă acum să-și refacă emblema de lider.
Una dintre ideile de reformă ale lui Dominic Fritz a fost să schimbe organigrama Primăriei Timișoara, pentru a crea posturi noi și a-i responsabiliza pe cei care dețin deja funcții, prin concursuri.

Dar Sindicatul Liber al Angajaţilor din Primăria Municipiului Timişoara cheamă toţi salariaţii ale căror posturi au fost afectate de noua organigramă să împuternicească sindicatul pentru a contesta în instanţă hotărârea administrativă.

Acest sindicat i-a cerut primarului Dominic Fritz o dezbatere publică asupra proiectului de hotărâre privind modificarea şi aprobarea Organigramei, Statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare pentru aparatul de specialitate al primarului, anunţat de edil, înainte de a fi supus votului aleşilor locali.

Sindicatul susţine că au fost încălcate legea privind stabilirea cadrului general de informare şi consultare a angajaţilor şi legea privind transparenţa decizională în administraţia publică, anunță Agerpres.

Potrivit noii organigrame a instituţiei, apar ca premiere pentru oraş posturile de manager de cartier şi cel de grădinar-şef al Timişoarei, în acelaşi timp fiind desfiinţate 10 posturi de conducere şi scoase la concurs 64 de posturi „pentru profesionişti, la început de drum”.

Edilul a spus că nu a dorit „o vânătoare de vrăjitoare” şi că administraţia are nevoie de fiecare om, dacă este dedicat misiunii de servire a interesului cetăţenilor.

El a anunţat că pentru eficientizarea activităţii, în Primăria Timişoara se va reduce numărul structurilor de la 27 la 17. Totodată, au fost identificate 80 de posturi, „multe dintre ele vacante”, care vor fi desfiinţate în vederea eficientizării. 10 dintre acestea sunt posturi de conducere.

Biroul de presă al Primăriei Timişoara a explicat„dezbaterile publice se organizează în cazul în care există propuneri de acte normative (cu caracter general), mai exact, propuneri care au impact asupra întregului oraş”.

Conform precizării menţionate, „hotărârea referitoare la organigramă nu este un act normativ, ci este o acceptare a propunerii de organizare a aparatului funcţional al primarului şi are aplicabilitate doar asupra personalului din primărie”.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.