Garantia esecului: Emil Constantinescu. Plus 2 PS (cu Patriciu si PNL)

iunie 4, 2007 0

Intr-un interviu acordat „Cotidianului”, Ion Diaconescu lasa sa se inteleaga ca Emil Constantinescu ar putea sa fie candidatul unei coalitii de dreapta, care sa adune, in jurul PNL-ului, mai multe partide, intre care si PNTCD. Poate ca nu se va ajunge pina acolo; insa, exista mai multe date disponibile in ultima vreme care alimenteaza un asemenea scenariu. Sa admitem, totusi, ca lucrurile vor sta asa; cel putin, Emil Constantinescu isi doreste cu ardoare un asemenea deznodamint. Ei bine, intr-o asemenea eventualitate, chiar ca proiectul de pulverizare a dreptei istorice ar fi dus impecabil la capat; de fiecare data, cu ajutorul decisiv al unuia si aceluiasi personaj. Dupa ce a ingropat PNTCD-ul renuntind la o candidatura (care s-ar fi soldat, in 2000, cu un succes relativ, dar nu si cu victoria impotriva lui Ion Iliescu), Emil Constantinescu are ocazia sa bage in groapa si PNL-ul, in acest scenariu, acceptind o eventuala candidatura la presedintie.
Eu prefer sa fiu totusi realist: in conditiile in care e deja folclor ca Emil Constantinescu e un paratraznet pentru esec, nu prea cred ca liberalii – si ei, probind in ultima vreme aptitudini evidente in a contabiliza insuccese – vor marsa la un asemenea joc. Insa, cine stie…
 PS1 : Dinu Patriciu, astazi, intr-un interviu acordat cotidianului „Bursa”: „In general, consultantii sint scumpi si ineficienti … Atunci cind ma aflu cu ursul in cusca, nu mi-e teama decit de cei din afara custii, care dau sfaturi”. Reamintesc faptul ca echipa de consultanti angajata acum de PNL a mai ratat rasunator – e drept, evoluind  la acea data intr-o formula restrinsa – si cu PSD in 2004.
PS2. Intr-un sondaj al BCS, Calin Popescu-Tariceanu este vazut de 10% dintre respondenti ca presedinte al Romaniei si de numai 23% ca premier. Cifrele sint foarte mici in conditiile in care sondajul cu pricina este platit de o fundatie apropiata de PNL. 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.