Gîndurile unei oi. CTP-Nistorescu-Patriciu

august 7, 2009 0

C.T.Popescu isi aminteste azi într-un articol excelent (!, da, nici mie nu-mi vine sa cred ce spun:)) de aforismul lui Voiculescu: „Ziariştii sînt noii securişti”. Nu e vorba despre cautarea unor informatii. Ci e o cultura a compromiterii prin latrat. O fi intimplator ca cei mai tari in pamflet in anii 80-90 – barbu, vadim si compania – s-au dezvoltat cu sprijinul Securitatii? o fi intimplator ca pamfletul e iar rege in aceasta perioada? Rezistenta jurnalistica onesta, atita cita mai e acum, ar trebui sa se manifeste prin fraze scurte si precise. Ar trebui sa facem greva de figuri de stil.
Cornel Nistorescu declara pentru evz.ro in urma cu citeva zile ca e plina presa de „servicii”. inclusiv la cotidianul. el chiar se referea la servicii secrete. Cit timp nu dovedesti asta, nu-i vad alta relevanta decit daca vezi media ca un conflict intre businessul de presa si businessul politic. eu refuz sa ma vad in ecuatia asta. Ecuatia asta a distrus si presa, si politicul. Mai mult, a facut din orice dezbatere o continua lupta pro si anti Basescu.
Patriciu isi sanctioneaza intr-un editorial proprii angajati pentru felul in care au tratat scandalul Cotidianul in ultimele zile. Argumentul e unul vag: e criza, sint lucruri mai importante de facut etc. Mie mi se pare mult mai stranie alianta patronat, pe de o parte, versus jurnalisti „palmasi”, fie ca lucreaza ei la Adevarul sau Cotidianul. Si mai simplu spus, jurnalistii sint simple oi care behaie una la alta. Puterea adevarata e la ciobanii cu bani. Ma rog, Patriciu o da de-a dreptul pe pamflet pe la sfirsit dupa ce flutura locul comun cu leadershipul.

Nu cumva riscăm ca spaţiul mioritic să rămână populat doar de behăitorii care se bat între ei? Ceilalţi o să îşi ia lumea în cap şi o să îi lase să-şi ciordească firele de iarbă în pauzele caftelii.

Pentru el, oricine scrie ceva critic si nu are bani, forta politica, e o oaie camuflata in lup. Are dreptate. Jurnalistii au ajuns niste oi care se prefac ca musca. sper ca nu toti. diferenta este ca eu imi doresc ca situatia sa fie alta (de aceea intre Cartianu si Patriciu voi spera in onestitatea lui Cartianu, decit sa cred ca am vreo sansa de onestitate din partea lui Patriciu). in timp ce, Patriciu aruncă zeci de milioane ca sa pastreze situaţia exact aşa cum e acum. El îşi doreşte oi şi plăteşte mult pentru asta. Ipocrizia maxima e sa spuna ca vrea altfel de jurnalisti.
Semnat: Rogozanu, o oaie care-şi dă şi ea cu părerea.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.