Gogorita lui Basescu

ianuarie 26, 2009 0

Acum (20.23 gmt+2) la tvr1: „Oamenii trebuie sa uite ca ministrii sunt ai partidelor. Ei sunt ai guvernului Romaniei, iar partidele nu trebuie sa ii influenteze”. Gogorita de mai sus este pentru politica romaneasca echivalentul „Codului lui Da Vinci” pentru Biserica Catolica. Asemanari: rastoarna tot ceea ce era norma in politica, are aceeasi doza de impertinenta, este bazata pe o parere proprie si vanduta ca o dovada stiintifica. Deosebiri: gogorita lui Basescu este mult mai subtire decat teoria lui Dan Brown, care incearca macar sa aduca niscaiva argumente, oricat de puerile sau distorsionate ar fi ele.
A spune ca ministrii dintr-un guvern  nu reprezinta un partid este modul in care presedintele incearca sa scape noroiul cooptarii PSD la guvernare, bagand sub pres faptul ca ei sunt numiti politic de partide. Dar, din pacate pentru el, il contrazic o sumedenie de analize, de cercetari stiintifice ale vietii politice din Europa si SUA. Il contrazic faptele ministrilor din zeci de guverne eficiente si coerente. Daca Basescu are cumva ideea tampa de a candida la prezidentialele din 2009 invocand ideea de unitate nationala in care dispare notiunea de partid, inseamna ca plaseaza Romania la nivelul anului 1918, din punct d evedere al dezvoltarii politice… Pentru ca ceea ce nu stie Basescu, dupa cum nici multi altii nu o stiu, este ca viata politica bazata pe partide care se lupta pentru putere inseamna evolutie, inseamna modernitate. Si Obama a chemat americanii sa se uneasca, dar nu impotriva partidelor, ci impotriva efectelor crizei economice.
Cu ceva timp in urma, vazand imaginea de mai jos am avut impresia ca vad doi chelneri care stau la o sueta dupa terminarea programului. Din punct de vedere politic, Bush a demonstrat ca nu s-a ridicat deasupra nivelului de chelner, iar dupa cum merge treaba acum, Basescu da si el semne ca se indreapta spre acelasi ideal..
bush-basescu2P.S. daca sondajul de aici se confirma, il mananca Johannis pe paine…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.