Graficul care arată că nevaccinații au risc de moarte și ATI de 25 de ori mai mare

Graficul care arată că nevaccinații au risc de moarte și ATI de 25 de ori mai mare

noiembrie 25, 2021 0

Vaccinurile împotriva coronavirusului chiar funcționează. Cea mai clară dovadă este că persoanele nevaccinate cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani au un risc de deces din cauza COVID de 25 de ori mai mare decât cei cu program complet de vaccinare, relatează El Pais.

Incidența la persoanele care nu au primit injecția împotriva coronavirusului aproape se triplează față de cea înregistrată în rândul persoanelor protejate prin vaccinare.

Ministerul Sănătății a dezvăluit pentru prima dată, marți, un portret precis al diferenței dintre modul în care COVID îi afectează pe cei vaccinați și pe cei nevaccinati, în Spania.

Aceste date au atras multă atenție pe rețelele de socializare, mai ales prin grafice care ilustrează protecția celor imunizați și a celor care nu au primit puncția.

Una dintre cele mai distribuite și replicate pe Twitter a fost publicată de jurnalistul Eduardo Suárez. Graficul de mai jos prezintă aceleași cifre.

Coloana din dreapta – persoane nevaccinate, mijloc – vaccinate. Primul rând – spitalizați, al doilea – internați la ATI, al treilea – morți COVID

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Săptămâna trecută, a apărut o altă informație care întărește eficacitatea vaccinurilor.

60% dintre cei internați la Terapie Intensivă infectați cu coronavirus sunt persoane care nu au fost vaccinate, în ciuda faptului că doar 20% din populație este nevaccinată.

Această cifră i-a determinat pe unii să arate cu degetul spre ceilalți 40%, pe motiv că este un procent foarte mare de persoane vaccinate ajunse la ATI. Ceea ce este evident din această analiză este că sunt mult mai mulți oameni vaccinați (aproape 80% din populație) decât nevaccinați, așa că cei 60% dintre cei neimunizați se încadrează într-un grup mult mai mic de oameni.

Acest lucru este cel mai bine înțeles dintr-o privire asupra unui grafic, cum ar fi cel împărtășit de jurnalistul belgian Noël Slangen pe 19 noiembrie.

De atunci a acumulat peste 5.500 de retweet-uri.

Ministrul Sănătății a insistat marți pe același mesaj pe care departamentul ei l-a lansat: „Vaccinați, vaccinați și vaccinați este încă cel mai bun mod”.

Un studiu de Sănătate privind eficacitatea campaniei de vaccinare a confirmat deja că reducerea riscului de spitalizare și deces depășește 90% în majoritatea grupelor de vârstă.

Spania este una dintre țările europene cu o campanie de vaccinare mai reușită, cu aproximativ opt din 10 locuitori vaccinați, față de 65% în medie în Uniunea Europeană.

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.