Gusa-strategul

august 4, 2008 0

Am spus de fiecare data ca, dupa ce a dezertat si de la PSD-ul lui Ion Iliescu si de la PD-ul lui Basescu, Cozmin Gusa nu mai are cum, pe termen scurt si mediu, sa se reinventeze la virf si sa faca politica la modul la care a declarat ca vrea sa faca. Abandonul sau din competitia din toamna– anuntat in Cotidianul – nu ma mira. E renuntarea unui politician cu o inteligenta mult peste media colegilor sai de generatie care e capabil sa citeasca foarte repede “semnele”.
Daca primele zvonuri se confirma, Cozmin Gusa va face o “reconversie profesionala” si va intra in “bransa” consultantei politice. Sansele ca el sa reuseasca aici sint, din punctul meu de vedere, mult mai mari decit erau cu PIN. Gusa “maninca” politica pe piine. Stie cum si stie ce – de la discursuri cu mare incarcatura emotionala pina la “lucraturile”  din culise si la atacuri care sint considerate “murdare” dupa standaradele morale clasice.  
Una din marile probleme ale politicianului Gusa, mai ales, in perioada PIN, a fost lipsa de credibilitate. In masura in care va gasi de consiliat candidati care poseda un “cont” moral mai plin decit al sau, Cozmin Gusa ar putea fi un excelent motor si motivator pentru acestia.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.