“Hahalera” + TBasescu egal Gigi Becali?

iulie 22, 2007 0

Criza mare de inspiratie in rindul detractorilor de serviciu ai lui Traian  Basescu! Seceta de idei, nu altceva!

E adevarat, nici seful statului nu ii mai ajuta prea  mult: e neasteptat de cuminte; vorbeste tehnic, da multe cifre, nu mai prea da “head”-uri; nu mai danseaza cu tiganici; abia daca mai lasa sa ii scape cite un adjectiv  “picant” despre ziaristi.

In plus, a rarit-o si cu baile de multime. Faptul acesta  o impinge, de pilda, pe o editorialista noua din presa noastra scrisa, facuta la apelul bocancilor, sa il critice necrutator pe Traian Basescu ca in bancul celebru cu un barbat despre care se spune: a) ca este onanist, cind sta in casa; b) ca este pedofil cind se  vede cu un prieten; c) ca este curvar cind se vede cu femei.

Saracia ideilor de asalt e demonstrata si de cariera neobisnuita pe care a facut-o cuvintul “hahalera” (cf DEX: “canalie, persoana lipsita de scrupule, fara character, neserioasa, pramatie”). Pe scurt: in interviul de la Radio Romania Actualitati, Traian Basescu a vorbit despre “hahalerele din Parlament”. Pentru ca acest cuvint – “hahalera” – e des folosit si de exoticul Gigi Becali, criticii de serviciu au sarit imediat: Traian Basescu se inspira copios din “gindirea” becaliana.

Reprosurile de aceasta natura s-au intins pe citeva zile bune si nici acum nu au incetat de tot; sint formulate in acelasi registru, lipsit de imaginatie.

Privesc si nu incetez sa ma mir: oare ce cuvinte mai trebuie evitate?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.