Hai sictir, Adrian Severin!

august 1, 2007 1

O gripa rebela care imi face memorabil, intr-un fel pe care nu mi l-as fi dorit, concediul m-a determinat sa restring la minim „activitatea” publicistica. Inclusiv pe blog.
Azi insa nu ma mai pot abtine.
La obiect: dupa ce a detectat o toxica fibra „alogena” in Traian Basescu (pus, din acest motiv, alaturi de Hitler si de Stalin), Adrian Severin recidiveaza jalnic. Cititi  aici si aici, ca sa va convingeti. Teza acestui personaj care isi consuma la vedere frustrarile e aceea ca actualul presedinte al Romaniei, „alogenul” Basescu, e aservit de „o minoritate fascistioda”. In plus, Traian Ungureanu – tinta privilegiata a lui Severin si a colegilor sai de editoriale de la Ziua (obsesia pentru TRU poate fi psihanalizata si cei care o probeaza cu o frecventa impresionanta nu ies deloc bine la o asemenea…analiza) – este „unul dintre principalii ideologi ai neo-legionarismului romanesc, sustine astazi la randu-i o a treia Republica de construit prin actiunea unei „miscari” care sa „capteze energiile” pierdute de „vechiul sistem” si sa le dedice „proiectului antisistem” caruia, se recunoaste in fine, „Traian Basescu i s-a alaturat””.
Nu il suspectez pe Adrian Severin ca ar fi prost. Sint sigur ca actualul si probabil viitorul europarlamentar social-democrat stie „cu ce se maninca” fascismul. Tocmai de aceea, utilizarea unor asemenea referinte in asemenea contexte nu ii fac si mai ales nu fac deloc bine.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.