Haikuuri de zapada

ianuarie 6, 2008 0

La multi ani! am fost plecat de sarbatori si m-am intors intr-un Bucuresti inghetat si inzapezit, la televiziuni care vintura aceleasi figuri pina la epuizare si tot ce-am putut sa scot au fost niste fraze dezlinate. Sper sa revin la chestii mai coerente dupa ce imi trece lenea de vacanta si furia pe miile de cretini care reusesc sa dea totul peste cap si cind vine un „viscolas”, vorba unei doamne meteorolog.
Cind e iarna si nu ninge banii nostri se topesc oricum.
E iarna si ninge. banii nostri s-au topit de mult timp.
E ora patru dimineata. Stau cu masina pe gheata la un semafor pe 13 septembrie. Si unul cu jeep ma claxoneaza din spate ca nu demarez mai repede.
E ora doua dimineata si nimeni nu da zapada din drum. Plecaciuni adinci in fata atotputernicei nesimtiri.
Prigoana. Tupeu sa sune si sa urle pe la televiziuni. Beep, beep, beep lui si celorlalti nesimtiti care urla si dau lectii si cind sint de vina.
Un prieten din Serbia spune ca „la noi, in afara UE, cind ninge, toate strazile sint pline de masini de curatat zapada. Macar le vedem muncind.”
In Slovenia ningea in fiecare zi si nimeni nu se supara.
Un amic a mers cu masina prin Norvegia si Suedia. A coborit in Romania si tot atunci zapada a coborit de pe margine in mijlocul strazii.
Unele firme de deszapezit au luat amenzi de citeva milioane de lei. As vrea sa le platesc eu ca nu cumva sa aiba ceva minus in bilantul anual.
Am facut sport cu lopata in fata blocului. Asta e partea buna. Pentru muschii abdominali.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.