HAMAS și oficiali iranieni, discuții la Kremlin, cu Vladimir Putin

HAMAS și oficiali iranieni, discuții la Kremlin, cu Vladimir Putin

octombrie 27, 2023 0

O delegaţie a Hamas, gruparea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza, se află în vizită la Moscova. Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă, fără a oferi alte detalii.

Agenţia de ştiri Ria Novosti, care citează o sursă din delegaţia palestiniană, a declarat că Abu Marzook, un important oficial Hamas, se numără printre membrii delegaţiei aflate în vizită la Moscova, scrie Reuters.

Rusia are legături cu toţi actorii cheie din Orientul Mijlociu, inclusiv cu Israelul, Iranul, Autoritatea Palestiniană şi Hamas.

Moscova a afirmat în repetate rânduri că actuala criză din Orientul Mijlociu este rezultatul eşecului diplomaţiei americane, şi a cerut o încetare a focului între Israel şi Hamas şi reluarea discuţiilor pentru a se ajunge la un acord de pace.

Totodată, Maria Zaharova a declarat că adjunctul ministrului de externe iranian, Ali Baghiri Kani, se află şi el în prezent în vizită la Moscova şi a discutat cu adjunctul ministrului de externe rus, Mihail Galuzin. Baghiri Kani este principalul negociator iranian în domeniul nuclear.

 

Sursa: Newsinn

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.