ICR si Tariceanu. Doua cifre

noiembrie 9, 2008 0

Costul campaniilor – girate si platite de Guvernul Romaniei – de schimbare a imaginii romanilor din Spania si Romania e de aproximativ 27 milioane de RON. Efectele acestora – in afara celor penibile, despre care presa a scris la momentul potrivit – sint aproape nule.
Bugetul ICR, dupa ce revansardul Tariceanu l-a casapit, e de 32 de milioane de RON.
Acum, un citat din revista 22 din Mircea Mihaies despre performantele ICR: „In esenta, vorbim despre 2.710 evenimente, 460 de ex­pozitii, 700 de concerte, 130 de volume din scriitori ro­mâni tradusi sau pe cale de a fi tradusi in perioada ime­diat urmatoare, 390 de conferinte, 900 de proiectii de fil­me, 51 de proiecte complexe finantate prin Programul Can­temir, 1.000 de artisti români prezenti in activitati culturale in strainatate. Daca cifrele seci nu spun prea mul­te, cu siguranta cele peste 6.000 de mentiuni (ana­li­ze, cronici, evaluari) din mass-media se constituie intr-o radiografie mult mai nuantata decât orice am putea spu­ne noi despre noi.”
Pe logica mediocrului Tariceanu: intr-o parte ai buget de austeritate pentru ca ai vremuri de griza-la ICR.In cealalalta parte, ai un fel de nunta de manelisti la care arunci cu banii aiurea, desi, ca si in primul caz, ai vremuri de criza – la campaniile jalnice din Spania si Italia. Cum poate sa nu te enerveze acest parvenit politic care ocupa, pentru inca putin timp, fotoliul de premier al Romaniei?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.