In atentia Comisarului European pentru Justitie. Plus doua mirari

octombrie 12, 2007 0

Luni, 24 septembrie: la Antena 3, Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, anunta ca telefoanele lui Decebal Traian Remes si ale familiei acestuia sint ascultate.
Cu o zi inainte se facuse primul film in care Muresean ii trece lui Remes un plic, „sfios”, pentru rezolvarea unor probleme „bisericesti”. Amin!
(Posibila) tema de studiu pentru Comisarul European pe Justitie: de unde / de la cine stia Chiuariu ca Remes si familia are telefoanele ascultate? Din  cite stiu eu, procurorul de caz da mandat de ascultate a telefoanelor in sedinta secreta. Ce treaba a avut tristul asta de la Justitie cu aceasta chestiune?
Prima mirare: amintiti-va ca atunci cind a lasat sa se inteleaga ca stie ca telefoanele ministrilor sint ascultate, Traian Basescu a fost linsat de ciinii si de javrele de paza ale democratiei. Acum, Tudor Chiuariu, aflat intr-o situatie destul de asemanatatoare cu  cea a lui Traian Basescu la acea vreme, este facut erou. Sa nu ma mir?
A doua mirare: deci Remes stia ca e ascultat (dar nu de la Chiuariu, cum spune intr-un interviu, ci de la altcineva, cu doua zile inainte sa ia plicul buclucas). De ce a mai luat atunci spaga? Ca sa dovedeasca faptul ca „se poate”? Din doua una: ori e prost, ori e prost! Cum sa nu ma mir? Spuneti si Dvs!
+ Cititi un mic text de mare bun simt aici. E cumva pe aceeasi tema si, argument decisiv, e scris de Ioan T. Morar   

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.