Intarziatii Leno, Letterman si Oprah

decembrie 23, 2008 0

Dupa ce show-ul lui Florin Calinescu a murit ingropat in mediocritate, dupa ce Mircea Badea s-a reintors „In gura presei”, abandonand o emisiune similara cu cea a lui Calinescu, dupa ce Marius Tuca s-a reorientat, tipul de emisiune tv cu birou, canapea, cateva fotolii, vedete si un monolog al prezentatorului, realizata noaptea, mai tarziu sau mai devreme, a devenit aproape exclusiv monopolul gigantilor. Importati cu intarziere, se pare ca fac rating si in Romania, o tara pentru care problemele discutate in emisiunile respective nu sunt tocmai relevante in acest moment. Sau daca sunt, cei care le-ar putea intelege sunt exterm de putini la numar.
S-a petrecut insa un fenomen ciudat. Televiziunile difuzeaza show-urile lui Jay Leno, David Letterman si Oprah, uneori la cateva saptamani bune dupa ce ele au avut loc. Ai ocazia sa auzi intrebari despre cine va castiga alegerile in SUA, desi Obama iesise presedinte de vreo zece zile. Poti sa asculti colinde de Craciun, desi e aproape 1 februarie. Pentru cateva zeci de minute, aceste emisiuni te arunca inapoi in timp si pierd una din caracteristicile lor principale: sa fie live.
Insa, intr-un fel, ii inteleg pe cei care au ales sa difuzeze cu intarziere emisiunile respective.Un David Letterman, oricat de intarziat, este mai bun decat un Tuca live.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.