Intelectualii faţă cu mogulii. Patapievici făcut praf de Patriciu. Plesu raspunde

noiembrie 4, 2008 0

Nu pot să nu mă întreb ce îşi spune companionul de elită al domnului Patapievici, Andrei Pleşu, despre o afirmaţie ca asta, consemnata de Romania Libera:

Prezent joi in Rectoratul Politehnicii din Bucuresti la conferinta „Creativitatea in afaceri”, Dinu Patriciu a tinut un discurs si a raspuns la intrebarile studentilor. Printre povesti despre afacerile cu petrol si sfaturi de cariera, Patriciu l-a atacat pe H.-R. Patapievici: „E psihopat, nu are nici un dram de minte!” „Nu pot comenta o declaratie atat de grava”, a declarat pentru „Romania libera” directorul ICR. „Nu am nici un conflict personal cu domnul Patriciu, pe care l-am intalnit doar de trei ori in viata. Ma mahnesc aceste afirmatii.”

Din nou mă văd nevoit să îi iau apărarea directorului ICR şi să amîn reproşuri mult mai civilizate, mai ales în jurul cărţilor şi ideilor. Cînd oamenii cu bani calcă în picioare intelectuali, ia amploare un procedeu cu grave consecinţe: anularea capitalului simbolic prin capital bancar… E poate şi vina intelectualităţii romaneşti care s-a resemnat să fie rafinată şi „mîhnită” în loc să-şi radicalizeze discursul social şi politic. Comentariul lui Patriciu imi pare a fi o demonstratie de forţă, ceva de genul: aviz amatorilor fără bani care vor s-o facă pe cetăţenii cu opinii politice.
Plesu il apara pe Patapievici
Gata, m-am intors de la pagina 2 unde am bagat textul cu un comentariu de bun-simt al lui Plesu despre injuraturile lui Patriciu. oarecum reconfortant.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.