Întrebările simple continuă: rata de recuperare a maşinilor furate

aprilie 7, 2009 8

Mai întîi, mulţumiri lui Cătălin Tolontan pentru cuvintele bune . Mă bucur că se întîmplă ceva în zona întrebărilor simple.
(Vă promit că voi continua să întreb celalată chestie simplă, ce obiective păzeşte pe străzi BGS-ul pe străzile Bucureştiului? – voi reveni – strajnik mi-a oferit linkuri si exemple de articole legate de această situaţie şi mie mi se pare că avem un „caz” – trebuie să scoatem firmele de securitate de pe la colţurile de stradă, clar!)
Tolontan oferă în postul citat un procentaj al recuperărilor de maşini furate care e interesant. 40% a fost rata de recuperare a maşinilor furate anul trecut în Romania, procent care pare onorabil, comparativ cu alte capitale europene. Inainte sa urlam despletiti impotriva politiei trebuie sa cautam exact zonele bune de criticat.
Găsesc un prilej să vă ofer spre citire o mărturie şoc a unei bulgăroaice trăitoare în Edinburgh, în centru, care se simte mult mai puţin sigură decît în Bulgaria. Sunt argumente subiective evident, uneori clanurile păstrează o ordine aparentă pentru a acţiona aficient. Dar trebuie să gîndeşti nuanţat cît timp nu eşti forţat de împrejurări să urli.
Şi nu, nu apăr necondiţionat poliţia sau justiţia din Est. Ar fi idiot. Dar nu vreau s-o acuz „condiţionat”, aşa cum fac prea mulţi pe la televiziunile noastre. Doar aşa îi putem apăra pe acei oameni care luptă pentru curăţarea poliţiei şi Justiţiei din interior.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.