Învăţăturile de stînga ale preşedintelui către intelectualii săi de dreapta

noiembrie 18, 2008 0

Bun, s-au întîlnit intelectuali de dreapta să discute chestiuni importante. Totul foarte colorat PD-L. Asumarea susţinerii partidului cu pricina şi a preşedintelui Băsescu este publică şi chiar cred că e bine ca oamenii să-şi susţină credinţe ferme în campania electorală. Dar s-a întîmplat un lucru ciudat, printre atîtea discursuri în care era preamărită dreapta. Cristian Preda a citit un mesaj al preşedintelui în care stînga părea să-şi fi găsit un oarecare loc, chestiune care m-a impresionat plăcut. Eu vă relatez ce-am citit pe mediafax şi newsin. Si va si citez:

Pre[edintele Traian B`sescu a ar`tat, în mesajul transmis participan]ilor la o dezbatere a Institutului de Studii Populare, [i citit de c`tre consilierul prezinden]ial Cristian Preda, c` dup` 1989, op]iunea intelectualilor români s-a orientat mai degrab` spre dreapta, dar c` România va fi echilibrat` dac` va avea reprezentate în societatea civil` [i op]iuni de stânga, pe lâng` cele de dreapta.

Asta zice mediafax fara ghilimele, ceea ce ar putea fi imbucurător mai ales ca ar fi un mesaj lansat in plina intrunire de dreapta. Si ar fi o proba de maturitate pentru presedintele Romaniei.
Am citit insa si ca Liiceanu ramine la vechile tare. O singura unica obsesie despre monstrul din umbra, stinga, toata la gramada. Ca sa fiu scurt, eu nu doresc decit o lupta a intelectualilor pentru drepturi – in anii 80 trebuia sa fii de dreapta pentru asta. Acum nu vad iesire decit in texte si retorici de stinga. Si nu ne obliga nimeni sa ne asumam ideologii cu totul. Ma rog. Iata citatul din Liiceanu, de pe NewsIN:

„Este un curaj sa spui ca binele în ţara asta se joacă la dreapta în condiţiile în care corectitudinea politică, în alte părţi, se joacă la stânga. Când stânga nu are o justificare politică extrem de fermă, ca în perioada interbelică, problema este cum să oprim această eternă cacealma a stângii, de a vinde la fiecare colţ de stradă câte un paradis”, a susţinut Gabriel Liiceanu.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.