Joe Biden a încurcat războiul din Ucraina cu cel din Irak

Joe Biden a încurcat războiul din Ucraina cu cel din Irak

iunie 29, 2023 0

Joe Biden a făcut o nouă gafă monumentală, în fața presei. El a dat dovadă de confuzie din nou, alimentând criticile adversarilor săi.

Joe Biden, gafă – Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că preşedintele rus Vladimir Putin „pierde războiul din Irak”, când de fapt a vrut să spună Ucraina, relatează Reuters.

Vorbind scurt cu presa înainte de a pleca de la Casa Albă pentru o vizită la Chicago, Biden a fost întrebat dacă Putin a fost slăbit de scurta revoltă condusă de şeful grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, ale cărui forţe luptaseră împotriva Ucrainei.

„Sincer, e greu de spus. Dar e clar că pierde războiul din Irak. Pierde războiul acasă şi a devenit un paria în lume. Şi nu e vorba numai de NATO, nu e vorba numai de Uniunea Europeană. E vorba şi de Japonia, e vorba de 40 de ţări”, a spus el.

Joe Biden reușește o performanță notabilă – A doua gafă în doar 24 de ore

A fost a doua gafă în 24 de ore. Marţi noapte, Biden s-a corectat la un eveniment de strângere de fonduri de campanie – a menţionat China, deşi voia să se refere la India, al cărei prim-ministru, Narendra Modi, a făcut o vizită la Casa Albă în urmă cu o săptămână.

„Probabil că l-aţi văzut pe noul meu cel mai bun prieten – prim-ministrul unei ţări mici care este acum cea mai mare din lume, China – adică, scuzaţi-mă, India. India nu caută o alianţă permanentă, ci caută o acoperire în regiune”, a spus el.

Gafele nu sunt neobişnuite pentru preşedintele în vârstă de 80 de ani

Sondajele de opinie publică arată că majoritatea americanilor au îngrijorări cu privire la vârsta lui Biden. Aproximativ 73% dintre respondenţii la un sondaj Reuters/Ipsos din 21-24 aprilie au declarat că îl consideră pe Biden prea bătrân pentru a lucra în guvern. Majoritatea democraţilor – 63% – au fost de acord cu această afirmaţie.

Medicul lui Biden l-a declarat „apt de muncă” în februarie în urma unei examinări.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.