L-a ”bătut soarta” mai tare pe ”Marean”? 11 ani la Rahova sau fuga în Italia, cum va ”vota” acum Vanghelie?

L-a ”bătut soarta” mai tare pe ”Marean”? 11 ani la Rahova sau fuga în Italia, cum va ”vota” acum Vanghelie?

mai 13, 2021 0

Condamnarea lui Marian Vanghelie arată că toată campania dusă de el în ultima vreme împotriva ”justiției politice” nu l-a ajutat câtuși de puțin, dimpotrivă.

Sentința primită de el, deși nu este definitivă, este mai dură decât în cazul multor altor politicieni celebri de la Liviu Dragnea la Adrian Năstase, Cristian Rizea sau Radu Mazăre.

Ca și ei, Vanghelie a ales calea confruntării totale cu ”sistemul”, acuzând de-a valma pe toată lumea: Kovesi, Coldea, Maior, Ponta, Ghiță, Băsescu, SRI, DNA, instanțe, magistrați etc.

De ce a primit fostul primar de la Sectorul 5 o sentință de închisoare cu executare de 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, făcând din Vanghelie practic ”campionul” severității pedepselor?

Probabil judecătorii au considerat că nivelul sumelor vehiculate este atât de mare încât doar o sentință dură putea face diferența față de alți inculpați.

Marian Vanghelie a fost judecat la Tribunalul București pentru o mită de 30 de milioane de euro de mai bine de 6 ani.

În iulie 2015, Vanghelie a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru 26 de infracțiuni de corupție, alături de Laura Ciocan, directorul de atunci al Economat Sector 5 SRL.

Prejudiciul se ridică la peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro ar fi reprezentat șpaga lui Marian Vanghelie.

”În perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din București, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin și parțial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat și primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri, cât și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, arătau procurorii DNA într-un comunicat din 2015.

Ce va face acum Vanghelie? Va alege și el calea Italiei – țara devenită mai nou paradisul în care s-au refugiat condamnați celebri? Sau va rămâne să ”lupte” în continuare cu ”sistemul”?

”Lupta” nu l-a ajutat deloc pe Dragnea, care acum este după gratii la Rahova, e drept cu o sentință de 3 ori mai mică decât a lui ”Marean” Vanghelie. Ponta, în schimb, stă deocamdată liniștit, el nu a ales ”lupta cu sistemul”.

”Pe domnul Dragnea pentru ca este las, nu neaparat fricos, este las, pervers, as incepe de la el, pe strada, nu a face decat i-as rupe rotula. M-as duce mai jos, pe strada asta de mafioti, mai incolo si as da de Ghita asta, pe domnul Ghita as pune pe cineva sa-l filmeze cand i-as da doua bate pe spinare, ca sa il vada lumea real. Si cand ajung in capatul celalalt, Ponta fuge. Va fugi”, declara mai demult Vanghelie despre ce ar face daca s-ar intalni “pe o strada de mafioti” cu fostii sai colegi din PSD, conform Gandul.

Cand i s-a atras atentia ca are un comportament violent, Vanghelie a dat inapoi: “Am facut o gluma, am facut un pamflet”. „Nu e vorba de bataie, pe ei i-a batut soarta”, a mai spus primarul.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.