La două zile de la moartea soției, ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, pleacă definitiv la Moscova

La două zile de la moartea soției, ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, pleacă definitiv la Moscova

aprilie 12, 2024 0

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, și-a încheiat misiunea diplomatică în România și a plecat definitiv la Moscova.

Anunţul a fost făcut, joi, de Ambasada Rusiei, pe pagina sa oficială de Facebook.

\”\”Astăzi, Excelenta Sa Valeri Kuzmin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, şi-a încheiat misiunea diplomatică şi a plecat definitiv la Moscova”, a anunțat Ambasada Rusiei în România pe pagina sa de socializare.

În ceea ce privește locul rămas liber, acesta va fi ocupat temporar de un oficial numit de Federația Rusă: 

„Până la sosirea noului ambasador, doamna ministru-consilier Elena Kopnina este Însărcinată cu Afaceri a.i. a Federaţiei Ruse în România\”\”, mai informează Ambasada Federaţiei Rusiei la Bucureşti.

Valeri Kuzmin a fost numit Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România în 2016.

Este născut pe 24 iunie 1953 la Moscova. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ambasadei Rusiei, a absolvit Facultatea de Jurnalistică Internaţională de la Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale de la Moscova de pe lângă MAE URSS (1975), precum şi Cursurile diplomatice superioare de la Academia Diplomatică de pe lângă MAE rus (1998 şi 2016). Este doctor în ştiinţe istorice din 2003.

Anunțul, la două zile după moartea soției ambasadorului

Anunțul vine la numai două zile de la moartea soției ambasadorului. Femeia a decedat, marți dimineața, 9 aprilie. Potrivit informațiilor preliminare, soția lui Valeri Kuzmin a prezentat inițial simptome de stare de rău și probleme respiratorii.

 Echipajele de intervenție au fost chemate marți dimineața, găsind-o pe femeie într-un șoc cardio-respirator. Cu toate eforturile depuse de către personalul medical, raportul ulterior a confirmat decesul soției ambasadorului.

Apelul la numărul 112 a fost înregistrat în jur de ora 04:00.

Sursa: Newsinn

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.