La omul sarac, nici porcii nu trag

aprilie 27, 2009 0

Sa  punem de o mica si interesanta conspiratie. In plina criza financiara, tot omul se gandeste la slujba lui, la banii pe care nu-i mai are, il injura pe patron, pe sef, pe premier, pe presedinte, ii bleastama pe cei care au ceea ce el nu are. Asa ca, pentru a-i da subiect de discutie, incepe o boala teribila, care trece de la porc la om si are efecte devastatoare. Gripa porcina. Adica mai toti oamenii mananca porc si in egala masura sunt amenintati de gripa (faptul ca maladia nu se transmite pein consumul de carne e o nuanta care trece neobservata). Si boala a plecat dintr-o tara in care oamenii „traiesc ca mexicanii” la propriu. O tara vecina cu o superputere, etc, etc…o tara in care cetatenii au un apetit special pentru a calatori clandestin…. deci exista toate elementele care sa faca dintr-un pericol local , unul mondial.
Acum, eu nu zic ca n-o fi… La fel ca si in cazul gripei aviare, sunt convins ca boala a existat.Sau ca exista. Doar ca momentul in care a fost mediatizata a putut fi bine controlat. Pentru ca la omul sarac, nici porcii nu trag….Ganditi-va cum ar fi fost daca o asemenea gripa pornea in SUA.. Cred ca in cateva zile se afla si ce lapte au supt de la scroafa mama godacii care s-au imbolnavit prima data.
Oricum, daca vor aparea cazuri de gripa porcina si la romani, cred ca voi fi printre primii care vor purta mascuta pe strada… deh….mai ipohondru din fire, ce sa-i faci…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.