La virsta lui, Ion Iliescu…

iunie 5, 2008 0

…se cenzureaza si se stapineste foarte bine. Exista insa o exceptie semnificativa in comportamentul „animalului politic” numit Ion Iliescu. E vorba despre MINERIADE.
Cind i se aminteste de oribilele evenimente de la inceputul anilor 90 ale caror patron si garant le-a fost, Ion Iliescu explodeaza si abereaza.
Iata, de pe blogul domniei sale, cea mai recenta „productie”, in acelasi stil binecunoscut si in acelasi sens in care nu mai cred decit oportunistii si lingaii lui Ion Iliescu:
„Deci – un prim lucru – omis cu bună ştiinţă de cei interesaţi – nu minerii au provocat, atunci, actele de violenţă, ci alte forţe (nemulţumite de rezultatele alegerilor din 20 mai). Iar sosirea lor la Bucureşti, ca şi a altor grupuri de cetăţeni din judeţe vecine, a fost provocată tocmai de actele de vandalism săvârşite de elemente iresponsabile (care vehiculau şi lozinca demagogică – “Singura soluţie – înc-o revoluţie”). Nu i-a “chemat” cineva anume, cum se insinuează, “pentru a înăbuşi opoziţia” sau “manifestanţii din Piaţa Universităţii” – formulă aberantă (manifestaţia din Piaţa Universităţii încetase imediat după alegerile din 20 mai!).
Desigur, şi violenţele săvârşite de mineri în zilele de 14-15 iunie, au provocat, la rândul lor, reacţii motivate de dezaprobare şi au afectat imaginea noastră internaţională!
Dar, să pui toate aceste acte rebele, provocate cu intenţii clare de destabilizare a unei structuri fragile de stat, care abia trebuia să se reconstituie, în urma alegerilor din 20 mai – tocmai pe seama celor ce se străduiau să apere stabilitatea ţării şi să construiască noile instituţii ale statului de drept – este o mârşăvie!”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.