Laurențiu Botin: Dottore, joc mizerabil

Laurențiu Botin: Dottore, joc mizerabil

iulie 28, 2020 0

Ponta și Negoiță sunt ca doi cavaleri ai râsului absolut. Cei doi, aliați de conjunctură, sparg stânga din Capitală ca să ce? Ca să arate pisica lui Ciolacu via Firea. 

Alipirea celor doi este una absolut normală, cei doi dottore, unul dovedit plagiator, celălalt cu urme serioase de fraudă, s-au găsit ca timbrul pe scrisoare. Pe cei doi îi leagă un trecut comun, mare parte petrecut la hotelul unde primarul știe să colecteze date și informații audio-video depre nebuniile de alcov petrecute, sanchi, în secret absolut.

Până și copiii mici știu că de acolo au pornit dosarele de presă cu zbenguielile la pielea goală, memoria hard-disk-ului suportând cu brio amănuntele picante. La cei doi l-aș adăuga și pe Nicu, al treilea amator de chermeze, culmea, la același partid.

Acum, Ponta joacă ce știe mai bine, un șantaj gen win-win. Dacă o ajută pe Firea să piardă Bucureștiul, l-a scăpat pe Ciolacu de un mare influencer în PSD. Pentru că, în eventualitatea în care pierde Capitala, Firea va avea probleme de credibilitate în partid, iar Ciolacu va scăpa de o eventuală piedică. Dacă Firea câștigă, Ponta va minți că nu a tras de fapt pentru candidatul său, dacă va exista, ci a încercat să care voturi în coșul de stânga. De fapt, cumva, Victoraș vrea să curețe stânga de un eventual candidat în 2024 la fotoliul de la Cotroceni. Pentru că, Firea, în cazul în care ia un nou mandat, va fi pe cai mari și poate emite pretenții la președinție.

Atunci, pe principiul omoară-i pe eventualii contracandidați, VVP face jocul propriu, cu aliați de conjunctură, pentru a fi desemnat candidatul unic al stângii. Perversitatea jocului este tipică pentru personajul cu pricina. Numai că, atât Ciolacu cât și Firea au intuit jocul și vor acționa în așa fel încât construcția lui Ponta să fie sortită eșecului.

Teoretic, deocamdată nu știm foarte clar dacă vom avea alegeri în 27 septembrie sau dacă șantajul actual al Pro România va fi finalizat. Pentru că, acum, încă se negociază. De fapt, jocul lui Ponta este unul pe care politica îl permite. Pentru că adunătura asta ce oportuniști și combinatori asta au făcut toată viața lor.

Dragilor, astea-s jocurile, ăștia-s jucătorii. Nici ăia de pe dreapta nu-s fete mari. Și acolo e joc pervers. Dar voi, cei care mergeți la vot, trebuie să știți că nimic din ce spun ei în spațiul public nu are legătură cu voi. Mint, îngheață apele, ca să vă mai prostească odată.

Sursa: Realitatea Din PMP

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.