Leapsa sa fie

octombrie 5, 2009 0

Lui Costin ii arde de joaca. Sa ne jucam asadar.
L-as vota pe Traian Basescu pentru ca sunt de acord cu foarte multe din lucrurile pe care le spune. Pentru ca, mai mereu, are in preajma  oameni frecventabili.   Pentru ca pus reprezentanti ai opozitiei in fruntea serviciilor secrete.  Pentru ca imi pare primul presedinte cu o politica articulata in relatia cu Republica Moldova. Dar, mai ales, pentru modul exemplar in care i-a rezistat lui Adrian Nastase.
L-as vota pe Mircea Geoana pentru ca se misca cu mai multa dezinvoltura in zona de relatii internationale. Pentru ca, o data ajuns presedinte,  ar avea  suficient orgoliu si suficienta Mihaelă  pentru a se desparti de Vanghelie, Nastase, Iliescu si ceilalti camarazi ai stangii-caviar in preajma carora arata inca, dupa atatia ani, nelalocul lui.  Pentru ca ar putea sa preia rolul de patriarh al socialismului  lasat liber de Iliescu  (nu radeti, legitimitatea pe care ti-o ofera functia de sef de stat e ca in reclama aia la MasterCard: priceless) si sa dea o noua directie PSD-ului. Una care sa nu strepezeasca dintii socialistilor europeni.
L-as vota pe Crin Antonescu pentru ca are o sotie frumoasa si desteapta. Si pentru ca tin intotdeauna cu Wile E Coyote iar Road Runner ma calca pe nervi. Serios acum, relativa lipsa de experienta  in functii executive a domnului Antonescu poate fi un avantaj. Nici Obama nu era recunoscut pentru abilitatile sale de lider si iata ca a reusit sa convinga o natiune. Apoi, Crin Antonescu  pare sincer in convingerile sale liberale si poate nu ar fi rau ca una dintre cele mai importante familii politice ale Romaniei moderne sa dea si un presedinte.
L-as vota pe Sorin Oprescu pentru a evita clasicizarea grupurilor de interese care graviteaza in jurul puterii.  L-as vota si pentru ca e amuzant cand isi ia mutra aia sobra.  In plus, Oprescu ar reusi sa rezolve dilema constitutionala privind rolul si locul presedintelui.  Experienta de la primarie ne arata ca dupa victorie se va retrage din spatiul public lasandu-i pe cei din jur sa isi vada de treaba.  Dupa 5 ani cu un presedinte hiperactiv poate nu ar fi rau sa avem de-a face si cu unul mai putin jucator si cu mai putine opinii.
Bun asa?
Leapsa merge mai departe la un trecatordanoaca, cristi sutu, subiectiv si turambar

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.