Luceafarul lui Eminescu, coleg cu carnatul lui Oprescu

februarie 15, 2009 0

I s-a facut dreptate! Luceafarul poeziei romanesti a ajuns in constelatia mondiala a lirismului! Cam asa ar suna in limba de lemn, stirea ca din 14 februarie 2009, „Luceafarul” lui Eminescu a intrat in Cartea Recordurilor, drept cel mai lung poem romantic. Acolo ii va sta alaturi carnatului lui Oprescu. Cum asa? pai inainte sa spuneti ca e fortata comparatia, priviti unde a ajuns Eminescu: pe site-ul celor de la World Records Academy, Luceafarul e descris intr-o maniera care le-ar provoca infart la 9 din 10 profesori de limba romana:
Pentru „generaţia YouTube”, „poemul poate fi descris drept o combinaţie între «Pe aripile vântului» (este o dramă romantică), «Star Trek» (conţine entertainment SF) şi «Love Story» (este unul dintre cele mai romantice poeme, sfârşindu-se, la rândul lui, dramatic) – ceea ce îl face nu doar un poem romantic, ci un poem modern al mileniului trei”, se spune in articolul publicat pe site-ul World Records Academy . (articolul din Cotidianul aici)
Da, stiu, o sa ziceti ca Oprescu si-a bagat carnatul in alta Carte a recordurilor. Pentru mine, toate cartile recordurilor sunt la fel: masoara cantitativ. Iar daca te mandresti ca ti-a intrat ceva in cartea recordurilor, inseamna ca esti putin dus… Pot insa sa pun pariu ca in curand, limba de lemn in care e predat eminescu se va imbogati cu o noua formula „cel mai lung poem de dragoste din lume”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.