Mafia gunoaielor sabotează curățenia în Târgu Mureș. Deșeuri colectate ilegal – Procuratura a intrat pe fir

Mafia gunoaielor sabotează curățenia în Târgu Mureș. Deșeuri colectate ilegal – Procuratura a intrat pe fir

iulie 25, 2023 0

Noi incidente provocate de mafia gunoaielor la Târgu Mureș. Fostul operator de salubritate Sylevy Salubriserv a preluat ilegal gunoiul din oraș seara trecută, iar mai multe pubele au fost răsturnate și deșeurile menajere au fost împrăștiate pe străzi. Totul după ce, ieri, Poliția Locală Mureș a dat asigurări că aceste lucruri nu se vor repeta. Noile probleme cauzate vin după ce mai multe pubele ale Asocierii Polaris – Urban Grup au fost incendiate weekend-ul trecut, iar în spatele vandalismului s-ar afla angajații fostei firme care s-a ocupat de salubritate. 

Sabotajul asocierii Polaris – Urban Grup din partea fostului operator de salubritate continuă. Seara trecută mai multe mașini ale companiei Sylevy Salubriserv au fost surprinse în timp ridicau gunoiul din oraș deși nu au acest drept. De asemenea, mai multe puncte de colectare a gunoiului au fost devastate.

Mai multe imagini au fost surprinse, după ce poliția locală Târgu Mureș a dat asigurări că asocierea Polaris – Urban Grup nu va mai fi sabotată. Angajamentul poliției municipale vine după de în weekendul care tocmai a trecut, cetățenii au semnalat autorităților mai multe cazuri de vandalism asupra punctelor de colectare a deșeurilor. Pompierii au intervenit de urgență ca să stingă un incendiu la un punct de colectare a gunoiului. Pe camerele video se vede clar că angajații fostului operator de salubritate, Sylevy Salubriserv, sunt responsabili de dezastru.

Autoritățile locale știu de cele întâmplate în ultimele zile și au anunțat la rândul lor poliția și parchetul. Primăria are în vedere să monteze camere de supraveghere în zonă, dar acest lucru va dura ceva timp. De asemenea, Asocierea Polaris- Urban Grup a depus o plângere penală pentru vandalism, incendiere și furt.

„Noul operator ia în serios treaba și după ani de zile Târgu Mureș va avea colectare selectivă, acest lucru se va simți la facturi. Ar trebui monitorizate, s-au montat camere, iar achiziția lor durează, poliția locală sporește patrulele, dar fiind pe 300 de  colectare este destul de dificil să fie prezenți peste tot”, a declarat Zoltan Soos, primarul municipiului Târgu Murel.

„Au fost niște acte de vandalism care nu au fost unice și au fost depuse sesizări la instituțiile competente pentru a face cercetările necesare și sperăm că făptașii să fie aduși în fața cunoștinței publice și rugăm și populația să ne sprijine și dorim să intrăm într-o normalitate.”

Jurnaliștii Realitatea PLUS au încercat să obțină un punct de vedere de la fostul operator de salubritate, dar până acum nu a oferit un punct de vedere.

Asocierea Polaris – Urban Grup a reușit să strângă în doar două săptămâni aproape 4.000 de tone de gunoi de pe străzile din Târgu Mureș și localitățile din zona 2 Mureș. 

Sursa: Realitatea de Mures

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.