Mamelor din lumea-ntreaga, plafonarea va mai leaga

decembrie 30, 2008 1

S-a intamplat dupa cum comentam cu cateva zile in urma. Indemnizatia pe care o vor primi mamele in primii doi ani de la nasterea copilului o sa varieze intre 600 si 4000 de lei, in functie de venitul realizat in ultimele 12 luni. Mi se pare o plafonare decenta, deoarece aceia care se intreaba de ce mai platesc impozite din salariul lor de 5.000 de euro vor primi pensii pe masura acelor impozite.
Pentru ca, si acesta e un fapt pe care putini l-au sesizat, indemnizatia acordata de stat in functie de venit este tot un fel de pensie. Deci mamele vor primi doua pensii: una la tinerete, alta la batranete. Ca una e plafonata din ratiuni care tin de echilibrul economic, iar alta de ratiuni care tin doar de impozitul platit, si asta mi se pare normal.Atata vreme cat vorbim de un stat ce are un buget limitat, nu se pot face plati nelimitate.
Insa asistam acum la o tragedie televizata, in care posturile se intrec in a arata reportaje lacrimogene cu mame care se plang de faptul ca au nevoie de 2000 de lei pe luna pt a crest e un copil. Si montajul acelor reportaje este de asa natura realizat, incat ai putea sa juri ca acele femei reproseaza guvernului faptul ca ele nu-si pot creste copiii pt ca nu le da statul bani.
Insa cand cresterea copiilor devine un atribut al statului , deja am esuat demult de la cursul democratiei, de la traseul civilizatiei. Cresterea unui copil trebuie, in primul rand, sa fie facuta de parinti. Copilul este o responsabilitate si nu o povara. El trebuie crescut de familia lui. Ajutorul de la stat ar trebui sa fie doar complementar si nu strict necesar. Daca cineva vrea sa faca un copil bazandu-se strict pe indemnizatia de la stat, poate ar fi bine sa se mai gandeasca. Dar, din pacate, acest gen de oameni nu prea se gandesc de doua ori inainte de a procrea…

VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Mamelor din lumea-ntreaga, plafonarea va mai leaga
  1. air max hyperfuse red

    air max ltd 2[url=http://www.deville.fr/media/airmaxltd2.php]air max ltd 2[/url]air max marron[url=http://www.deville.fr/media/airmaxmarron.php]air max marron[/url]air max montante[url=http://www.deville.fr/media/airmaxmontante.php]air max montante[/url]air max noir et rouge[url=http://www.deville.fr/media/airmaxnoiretrouge.php]air max noir et rouge[/url]air max nouvelle collection[url=http://www.deville.fr/media/airmaxnouvellecollection.php]air max nouvelle collection[/url]air max one grise[url=http://www.deville.fr/media/airmaxonegrise.php]air max one grise[/url]air max one pas cher homme[url=http://www.deville.fr/media/airmaxonepascherhomme.php]air max one pas cher homme[/url]air max one premium[url=http://www.deville.fr/media/airmaxonepremium.php]air max one premium[/url]air max original[url=http://www.deville.fr/media/airmaxoriginal.php]air max original[/url]air max pas cher enfant[url=http://www.deville.fr/media/airmaxpascherenfant.php]air max pas cher enfant[/url]air max plus[url=http://www.deville.fr/media/airmaxplus.php]air max plus[/url]air max span[url=http://www.deville.fr/media/airmaxspan.php]air max span[/url]air max structure[url=http://www.deville.fr/media/airmaxstructure.php]air max structure[/url]air max th茅a[url=http://www.deville.fr/media/airmaxth茅a.php]air max th茅a[/url]air max.fr[url=http://www.deville.fr/media/airmax.fr.php]air max.fr[/url]basket nike air max femme[url=http://www.deville.fr/media/basketnikeairmaxfemme.php]basket nike air max femme[/url]basket nike air max pas cher[url=http://www.deville.fr/media/basketnikeairmaxpascher.php]basket nike air max pas cher[/url]flyknit air max[url=http://www.deville.fr/media/flyknitairmax.php]flyknit air max[/url]hyperfuse air max[url=http://www.deville.fr/media/hyperfuseairmax.php]hyperfuse air max[/url]nike air griffey max 1[url=http://www.deville.fr/media/nikeairgriffeymax1.php]nike air griffey max 1[/url]nike air max 1 femme pas cher[url=http://www.deville.fr/media/nikeairmax1femmepascher.php]nike air max 1 femme pas cher[/url]nike air max 1 homme[url=http://www.deville.fr/media/nikeairmax1homme.php]nike air max 1 homme[/url]nike air max 1 premium tape[url=http://www.deville.fr/media/nikeairmax1premiumtape.php]nike air max 1 premium tape[/url]nike air max 1 rouge[url=http://www.deville.fr/media/nikeairmax1rouge.php]nike air max 1 rouge[/url]nike air max 1 soldes[url=http://www.deville.fr/media/nikeairmax1soldes.php]nike air max 1 soldes[/url]nike air max 93[url=http://www.deville.fr/media/nikeairmax93.php]nike air max 93[/url]nike air max blanc[url=http://www.deville.fr/media/nikeairmaxblanc.php]nike air max blanc[/url]nike air max femme leopard[url=http://www.deville.fr/media/nikeairmaxfemmeleopard.php]nike air max femme leopard[/url]<a href="http://www.deville.fr/media

    septembrie 15, 2014 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.